Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Predstavljanje knjige fotografija Branka Pelinovića "Otisak svetlosti"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

19. 10. 2015.

Izvor: UNS

Predstavljanje knjige fotografija Branka Pelinovića "Otisak svetlosti"

Direktor fotografije u RTS-u i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Branko Pelinović predstaviće knjigu fotografija „Otisak svetlosti“ u sredu, 21. oktobra 2015. godine u galeriji Radio-televizije Srbije.

„Složeni fotografski opus Branka Pelinovića odražava svu raznovrsnost interesovanja koje je, tokom više od tri decenije, ovaj ugledni beogradski i srpski fotograf, filmski i televizijski snimatelj iskazao u svom okruženju – nekadašnjem jugoslovenskom prostoru i današnjem regionu, u kome je delovao po meri sopstvenih osećanja i unutrašnjih doživljaja. U ovoj knjizi fotografija Branko Pelinović je izabrao teme usmerene više ka intimnim trenucima običnih ljudi, radnika, slikara, štićenika mentalnih ustanova ili kažnjenika, bliskim prijateljima i dugogodišnjim poznanicima, svakodnevnim predmetima, detaljima, materijalima i raznovrsnim oblicima“, rekao je u recenziji knjige „Otisak svetlosti“ Čedomir Vasić.

O stvaralaštvu Pelinovića i o reprezentativnoj monografiji u izdanju RTS izdavaštva govoriće Čedomir Vasić, Branislav Karanović, Nikola Mirkov, Dragan Inđić i autor.

Branko Pelinović snimio je više stotina emisija i dokumentarnih filmova za RTS, Zastavu film i druge filmske kuće. Izlagao je na više kolektivnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi