Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Demanti navoda iz teksta "Zna li Beko šta mu rade u firmi" objavljenog na sajtu UNS-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

11. 08. 2015.

Demanti navoda iz teksta "Zna li Beko šta mu rade u firmi" objavljenog na sajtu UNS-a

Advokat zamenika glavnog urednika NID kompanije „Novosti“ Milana Babovića Rade Babović uputio je danas UNS-u demanti na navode iz teksta Srđana Škora "Zna li Beko šta mu rade u firmi" objavljenog na sajtu UNS-a 5. avgusta. Demanti prenosimo u celosti.

Udruženje novinara Srbije

Resavska 28/I
11000 Beograd

Na ruke Predsednici

Poštovani,

Obraćam Vam se po nalogu svog vlastodavca Milana Babovića, zamenika glavnog urednika NID kompanije „Novosti“ A.D., ovim dopisom sledeće sadržine:

Naime, kao što Vam je poznato, na zvaničnom internet portalu Udruženje novinara Srbije, www.uns.org.rs, dana 05.08.2015. godine, objavljeno je otvoreno pismo lica koje je zaposleno u NID kompaniji „Novosti“ A.D., Srđana Škora. To pismo koje nosi naziv „Predlog za racionalniju i pravedniji način izlaska Kompanije iz krize“ je upućeno sindikatima „Novosti“, Nadzornom odboru „Novosti“, a datirano je sa 03.08.2015. godine, te je primljeno preko pisarnice NID kompanije „Novosti“ A.D. pod delovodnim brojem 3192.

Ovaj interni dopis zaposlenog u Kompaniji sadrži neistinite, uvredljive i maliciozne navode vezane za mog vlastodavca. Tužna je činjenica da je pismo sa ovakvim navodima objavljeno preko zvanične internet stranice Udruženja novinara Srbije, ali i ne samo to, već je putem elektronske pošte upućeno na lične adrese 3.000 članova UNS, kolega mog vlastodavca, o čemu moj vlastodavac poseduje dokaze. Na ovaj način je direktnim delovanjem UNS netačan podatak o primanjima mog vlastodavca došao do svakog ko je posetio Vašu internet prezentaciju. Podvlačimo da taj podatak, sve i da je iole tačan, ne predstavlja informaciju od javnog značaja, dakle javno ne sme da se objavljuje. Da ne govorimo o tome što UNS pre objavljivanja nije proverio ovu "informaciju" niti je pozvao mog vlastodavca, na šta je po sopstvenom Kodeksu bio dužan.

S obzirom na to da je posledica već nastupila, to Vas ovim putem pozivam po nalogu mog vlastodavca, da odmah, a najkasnije u roku od 24 časa, na zvaničnoj internet prezentaciji UNS, na isti način kako je i objavljena, bude i demantovana lažna informacija vezana za ime i prezime mog vlastodavca, kao i da na sve mejl adrese uputite isti demanti svim onim kolegama koje su putem elektronske pošte dobile pismo sa netačnim informacijama.

S poštovanjem,
Rade T. Babović, advokat

Komentari (7)

ostavi komentar
čet

03.09.

2015.

Луцифер [neregistrovani] u 22:52

ето нама радости у дом

Žalosno je čitati ovako nešto. E, Novosti na šta ste spale!!! Došli nepismeni, oterali pismene. Sada mi sve jasno, zašto kad otvorim Novosti nemam više šta da pročitam. Najvažnija briga prvom i drugom čoveku nekada vodećeg dnevnog lista je to , da li je neko objavio koliko imaju platu, a ne strane u novinama na kojima nema ništa. Ponekad mi se čini da ni Klajn više nema nerava da ih ističe kao najnepismenije novine danas!!!

Odgovori
čet

13.08.

2015.

istina [neregistrovani] u 08:30

Re: pad tiraza ocigledan

Gospodo iz UNS, skinuli ste iz komentara informaciju da je za dve godine mandata Ratka Dmitrovica tiraz pao za gotovo 50.000. To nije nikskva tajna, tiraz Novosti se svakig dana objavljuje na drugoj srrani nobins. Dakle, prosek je bio 170.000, a sada je 120.000. Druzina Dmitrovic-Babovic je to uspela za dve godine. Ne bi plate bile nikakav problem samo da znaju da rade taj posao

Odgovori
sre

12.08.

2015.

istina [neregistrovani] u 22:27

Re: nije za poredjenje

Tiraz je za dve godine od kada Novosti vodi Dmitrovic, pao. U Manjino vreme to du bile prve novine po tirazu, danas su jedva pete, i Informer ih je pretekao. Tesko da mozete da pravite poredjenja izmedju coveka koji je izabran redakcijskim glasanjem i onog kog je postavio Vucic. Nesto ste debelo pobrkali

Odgovori
sre

12.08.

2015.

veterananonymous [neregistrovani] u 19:57

nema nade

postovane kolege, u pravu je srdjan skoro, ali ne i u onom krajnjem delu teksta da ima nade za novosti. nema nade, jer nisu dmitrovic i babovic sami sebe postavili na vodece funkcije i dali ovlascenja. a taj koji je to omogucio zna odlicno i sta oni rade i zasto to cine. a to je bilo i u vreme manje vukotica koji je ostavio dug u novostima od / 11 miliona evra. da li znate koliki je to novac. i sta fali m. vukoticu danas. dmitrovic samo nastavlja njegovim stopama uz blgoslov od nadleznih i "vozi misko" kako u fimu "ko to tamo peva" porucuju glumci bercek i pavle vujisic.ko u novostima to nece da trpi, eno mu vrata, kaze dmitrovic i zna da je neprikosnoven i zasticen dok mu je kalif po volji naroda...naravno da ni novinarska udruzenja ne mogu nista da poprave jer je i njima jasno odakle zlo ide. zato, nema nade, na zalost...

Odgovori
sre

12.08.

2015.

profesor [neregistrovani] u 11:49

bolje da je cutao

Za Babovica bi bilo mnogo bolje da je cutao. Ovako samo je pokazao da nije dostojan funkcije koju obavlja i onaj ko ga je tu postavio morao bi nesto da preduzme. Zaposleni u Novostima sa ovakvim ljudima nemaju nikakvu sansu. To se toliko jasno cita iz ovog demantija. Zasto drzava baca toliki novac da bi imala ovo, nikad mi nece biti jasno. Krajnje je vreme da se uozbilje, i na delu pokazu sta je stednja.

Odgovori
sre

12.08.

2015.

Miljan [neregistrovani] u 11:43

Bruka

Dva Babovica, obojica obrukase profesiju. Jedan novinarsku, drugi advokatsku. Pa, zar je ovo demanti. Sto ne napisaste kolika mu je plata. Ne smete, kao to nije za javnost. Da je javnost bila na vreme ukljucena nikada do ovoga ne bi doslo. Pre svega Babovic nikada ne bi mogao biti zamenik urednika. Ovaj demanti je dokaz da je polozaj dobio, a ne zasluzio. I uobrazio da je vlastodavac. Dobro je sto je Uns objavio ovo da se tacno vidi ko je ko.

Odgovori
uto

11.08.

2015.

Novinar [neregistrovani] u 21:57

NOVINAR SE NE KRIJE IZA ADVOKATA

Poštovani, čitam ovo i ne verujem. Prozvani novinar daje advokatu da piše demantij. Ovaj demantij je nepismen i ama baš ništa ne demantuje. Posebna je glupost da stanje u "Večernjim novostima" i astronomske plate u vreme krize nisu informacije od javnog interesa, po mišljenju advokata koji očito nije kompetentan za medijsku materiju. Srđan Škoro je izneo neke podatke a oni neka taksativno navedu navodno tačne. I, ne. Nisam zaposlen u Večernjim. Ali mi je žao što su postale dosadne novine, kojima pada im tiraž i prihod. E, to je istina.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi