Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Posle Harvarda Radomirović ponovo u Beogradu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

07. 08. 2015.

Izvor: UNS

Posle Harvarda Radomirović ponovo u Beogradu

Glavni i odgovorni urednik antikorupcijskog sajta Pištaljka Vladimir Radomirović vratio se iz Amerike gde je godinu dana proveo kao dobitnik prestižne novinarske stipendije Fondacije Niman, dela Univerziteta Harvard.

 

 

Radomirović je jedan od 12 novinara iz celog sveta koji su odabrani za stipendiste Harvarda u klasi 2015 godine, a za UNS kaže da je izabran zahvaljujući svojoj biografiji, tekstovima koje je pisao, kao i prethodno pripremljenom planu o tome šta bi radio na Harvardu.

„ Na Harvardu sam išao na kurseve u vezi sa upravljanjem NVO, internetom, istraživačkim novinarstvom i budućnosti novinarstva uopšte. Stekao sam iskustvo i saznanja o mnogo stvari od profesora, kolega, američkih novinara iz Njujork tajmsa, Los Anđeles tajmsa, Čikago tribjuna, Si-En-Ena i drugih velikih medija koji će mi biti od značaja za napredovanje i dalji rad Pištaljke“, kaže nam Radomirović.

Na Harvardu je bilo mnogo zanimljivih događaja, priča nam Radomirović i izdvaja intervju sa Edvardom Snoudenom koji je vodio profesor Pravnog fakulteta Lari Lesig putem interneta.

„Bio sam prijatno iznenađen kako Snouden razumno i inteligentno odgovara na pitanja o građanskim pravima i slobodama i njihovom kršenju od strane američke Vlade“, dodaje Radomirović.

„Ono što radi Pištaljka je jedinstven model istraživačkog novinarstva i aktivizma u svetu, a nastavićemo i dalje da objavljujemo  priče koje drugi mediji ne objavljuju, istražujemo prijave od građana i pomažemo uzbunjivačima koji su pod pritiskom šefova i u opasnosti da će dobiti otkaz“, poručio je Radomirović.

Uz Radomirovića stipendiju su dobili i urednici  Gardijana, Fajnenšel tajmsa, moskovske Nove gazete, španskog Munda...

Fondacija Niman osnovana je 1938. godine i do sada je stipendirala više od 1400 novinara iz 93 zemlje.

Prethodni stipendisti Nimana iz Srbije bili su Stojan Cerović, Dragan Čičić i Dejan Anastasijević.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

07.08.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 20:09

ima još stipendista

Bio je i Nikola Đurić, klasa 2000, ali vas to možda buni jer nije iz Beograda.

Odgovori
pet

07.08.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 20:00

i ovde

Pa zar i ovde placenici?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi