Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Naučna konferencija na Floridi o časopisu “Politikologija religije” koji uređuje kolega Miroljub Jevtić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

25. 02. 2015.

Izvor: UNS

Naučna konferencija na Floridi o časopisu “Politikologija religije” koji uređuje kolega Miroljub Jevtić

Na Rolins Koledžu na Floridi 30. januara ove godine održana je naučna konferencija posvećena specijalnom izdanju časopisa “Politikologija religije” iz Beograda koji je objavljen 2013. godine, a čiji je glavni urednik proferor Fakulteta političkih nauka Univarziteta u Beogradu i član UNS-a dr Miroljub Jevtić.

Na konferenciji, brojni učesnici istakli su veliki doprinos koji je Fakultet političkih nauka dao razvoju politikologije religije kao posebne naučne discipline. Više govornika istaklo je da je kolektiv Fakulteta prva obrazovna institucija koja je uvidela presudan uticaj religije na politiku i inicirao i ostvario uvođenje ove discipline u nastavu.

 

„Bez lažne skromnosti, ovo je najveći uspeh koji je balkanska društvena nauka doživela. Ovo je jedini intelektualni proizvod sa ovih prostora kojem su istraživači sa 12 američkih univerziteta posvetili pažnju. Čitava konferencija bila je u znaku časopisa 'Politikologija religije'“, rekao je Jevtić za UNS.

Američki domaćini konferencije istakli su da je time FPN nemerljivo zadužio političke nauke.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

27.02.

2015.

anonymous [neregistrovani] u 16:44

колега

Свака част. Нека сада онид који су Јевтића деценијама сатаниѕовали објасне Аероканцима, да је требало њих позвати и њим посветити конференцију а не Јевтићу

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi