Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Protestni skup novinara u Nišu: Pucnji u slobodu medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

08. 01. 2015.

Autor: Milorad Doderović Izvor: UNS

Protestni skup novinara u Nišu: Pucnji u slobodu medija

Više desetina novinara, predstavnika kulturnog, javnog i političkog života Niša okupilo se danas u podne ispred zgrade Francuskog instituta u Nišu kako bi iskazali protest povodom teškog terorističkog akta koji je odneo novinarske živote u Parizu.

 

“Trenutak je vrlo težak i bitno je da budemo solidarni i da budemo zajedno. Hvala što ste došli. Provodimo zajedno teške trenutke, ne samo ovde, nego u celom svetu, i stoga bih vas pozvala da provedemo minut u ćutanju, u znak sećanja na ubijene”, rekla je direktorka Francuskog instituta u Nišu Kler Bertoli.

U knjigu žalosti prvi se upisao gradonačelnik Niša Zoran Perišić koji je, između ostalog, napisao da je "teroristički mrak pogodio grad svetlosti, u jednoj od najdemokratskijih zemalja sveta.To su bili pucnji u slobodu medija, pucnji u demokratiju i civilizacijska dostignuća.

Direktor Medija centra u Nišu  Mladen Velojić pozvao je okupljene da ispred zgrade Francuskog centra izraze protest noseći parolu sa napisom "Ja sam Šarli".

Građani Niša se u Francuskom kulturnom centru mogu upisivati u knjigu žalosti.    

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi