Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  UNS televiziji B92: Uz novogodišnje čestitke i želje za vraćanje Utiska nedelje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

30. 12. 2014.

UNS televiziji B92: Uz novogodišnje čestitke i želje za vraćanje Utiska nedelje

Udruženje novinara Srbije (UNS) čestitalo je danas Božić i Novu godinu televiziji B92. Uz čestitke, UNS je ovoj medijskoj kući poslao i želje 1700 gledalaca i građana da se ponovo emituje emisija Utisak nedelje.

„Uz naše čestitke, primite želje oko 1700 vernih gledalaca Utiska nedelje da se ova kultna emisija vrati u program u 2015. godini, nedeljom u 21h. UNS vas i ovom prilikom podseća da je podrška gledalaca ovom projektu praktično nepodeljena i  jasna je poruka da Utisak nedelje treba da vratite u programsku šemu. Voleli bismo da takvom odlukom obradujete sve nas i da učinite hrabar korak u interesu vaših gledalaca,“ stoji u čestitki UNS-a.

Komentari (4)

ostavi komentar
pet

02.01.

2015.

Комнен Коља Сератлић [neregistrovani] u 23:20

Шта сте навалили

Поздрављам господина под шифром "Шта сте навалили" и потписујем изнесене ставове. Зашто се господине нисте потписали испод свог текста, ставова. Шта сте стварно навалили са утиском. Молим да се објаве сва имена чланова УНС-а који су потписали петицију "Вратите нам утисак". То имамо право да тражимо и на основу Статута УНС-а, чак да нисмо чланови.Коме да врате утисак, постављам последњи пут питање председнику УНС-а госпођи Смајловић, нама (НАМ) или госпођи Бећковић. Колико пута морам да напишем да се УНС није смео потурати између Б92 и господђе Бећковић, о којој нећу више да пиушем, али ћу писати о УНС-у. Докажите да је Вучић, како га Госпођа Бећковић зове Дечко, укинуо утисак, све ћу вам опростити и ставићу се на чело колоне за одбрану утиска. Молим Управу УНС-а да скине ову рекламу. Ко је платио ову рекламу и то имамо право да сазнамо. На годишњој Скупштини сам хтео да поставим питања која сам постављао у вези петиције, али сте мене и још једног члана избацили као вреће напоље из Пресс сале, с напоменом да ће се Скупштина одржати у 13 сати, а заказана је за 12 сати. Седели смо испред (допутовали смо из унутрашњости у раним јутарњим сатима у неком прљавом и хладном возу) и чекали, а онда сте отворили врата и почели да излазите из сале. Упитао сакм мог пријатеља Н. Брајовића, када ће почети Скупштина , одговорио је да је кратко одржана. Тако одржавање Скупштине, понашање и избацивање из сале двојице можда најстаријих чланова, сазнаће свеколика јавност у Србији и изван Србије. Чекамо већ 10 дана да у Билтену УНС-а саопштите неке закључке са Скупштине. Ко вам је дао мандат да се тако понашате.
Ко вам је дао мандат да напишете овакву честитку ТВ Б92: "Уз наше честитке, примите жеље око 1700 верних гледалаца Утиска недеље да се ова култна емисија врати у програм у 2015. години, недељом у 21х. УНС вас и овом приликом подсећа да је подршка гледалаца овом пројекту практично неподељена и јасна је порука да Утисак недеље треба да вратите у програмску шему. Волели бисмо да таквом одлуком обрадујете све нас и да учините храбар корак у интересу ваших гледалаца". Дакле, ово је превршило сваку меру, ово се није десило у историји новинарства. Уверен сам да је милион и 700 000 гледалаца против те емисије, коју ви називате култном, говорите о храбром кораку, као да не знате праву истину зашто је утисак укинут.

Odgovori
pet

02.01.

2015.

Комнен Коља Сератлић [neregistrovani] u 20:04

Шта сте навалили

Уважени госпсодине Шта сте навалили, зшто нисте написали име и презиме. Но, без обзира на то, ја потписујем Ваш текст. Стварно, зашто је УНС навалио терет на главу свима нама члановима. Ко плаћа, госпођо поредседниче УНС-а, ову рекламу "Вратите нам утисак". Молио сам вас одмах након што сте је пласирали да је промените у "Вратите утисак", у чије име Вам је ово "нам". О утиску и госпођи Бећковић нећу више да пишем, али ћу да пишем о понашању УНС-а када је утисак у питању. Тражим све потписе чланова УНС-а на видело. Статут Вас, господђо, Обавезује на јавност. Ми неки чланови УНС-а хоћемо јавно да видимо имена чланова УНС-а који су потписали Вашу петицију. Зашто једном не схватите да је то однос Б92 и гоиспоиђе Бећковић. Нисте доказали да је утисак укинуо Вучић, односно Дечко како га ословљава уваажена госпа бећковић.

Odgovori
sre

31.12.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 18:16

А КОЛИКО ЈЕ ОНИХ ДРУГИХ?

За "Утисак" је 1700 гледалаца, а колико је оних других? Што не урадите истраживање? У овој 2014. на измаку, прилично сте се залетали. Надам се да у долазећој неђете или сте одлучили да се у "демократији" такмичите са НУНС!

Odgovori
sre

31.12.

2014.

anonymous [neregistrovani] u 01:26

ШТА СТЕ НАВАЛИЛИ?

Морам да Вас критикујем, не схватам шта сте навалили са Бећковићком. Говорите у име гледалаца, а има нас којима баш и не смета што је нема - била је пристрасна и, тако је често за себе говорила са екрана, неваспитана. Јасно је, уз то, да ће се снаћи и појавити за велике паре. УНС ценим и молим да се побрине за стотине отпуштених и бедно плаћених новинара. Они су у проблему а не престоничка дива. Сиромасима ваља, више од жеље, послати честитку и на њих обратити пажњу у новој години.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi