Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Esej u pokretu o Dadi Vujasinović ponovo na sceni Bitef teatra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

21. 11. 2014.

Esej u pokretu o Dadi Vujasinović ponovo na sceni Bitef teatra

Esej u pokretu o Dadi Vujasinović „O S(a)vesti“ Sanje Krsmanović Tasić biće izveden na sceni Bitef teatra u utorak, 25. novembra, u 20 sati.

 

„'O s(a)vesti' je predstava o  Dadi Vujasinović,  novinarki lista “Duga” koja je prvih godina ratova devedestih izveštavala sa ratišta, a zatim otvoreno , jasno i istinito pisala o događajima na političkoj i društvenoj sceni naše zemlje. Život je je izgubila pod nerazjašnjenim okolnostima 8.aprila 1994. Imala je trideset godina', rekla je za UNS Slavica Hinić iz Bitef teatra.

“Dada Vujasinović je bila moja  drugarica iz detinjstva.Pripadale smo istoj, kako nas je ona nazivala, 'žrtvovanoj generaciji',kojoj su ratovi devedesetih ostavili duboke ožiljke, nevidljive ili opipljive.  Neraščišćeni tragovi tog vremena guše ovo sadašnje. Nerazjašnjena smrt jedne hrabre mlade žene doprinosi opštoj paralizi i beznađu zemlje koja tek treba da dokaže da li ima snage da se izbori sa duhovima prošlosti. Da li ima dovoljno svesti i savesti da se razvije u državu pravde i sigurnosti u kojoj će naša deca želeti da ostanu,” kaže Sanja Krsmanović Tasić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi