Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Najstariji novinar u Srbiji Vita Bujišić napunio 97 godina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

05. 11. 2014.

Najstariji novinar u Srbiji Vita Bujišić napunio 97 godina

Članovi Kluba novinara veterana priredili su danas omaž najstarijem članu UNS-a Vitomiru Bujišiću, koji je u oktobru proslavio 97. rođendan.

„Ko je Vitomir Bujišić? Čovek. Jedan zaista skroman čovek, besporočan, čak i šeret na jedan blag i nenametljiv način, nekonfliktan, privržen prijateljima“ rekao je Obrad Ković na skupu Kluba novinara veterana, istakavši da mu je Bujišić bio prvi novinarski učitelj u Glasu Podrinja.

Sastanku u UNS-u prisustvovao je sin Vitomira Bujišića, a rođendansku čestitku sa potpisima kolega uručiće Rastko Guzina.

Bujišić je novinarsku karijeru počeo u Glasu Podrinja, potom je radio u listu Naši dani i Tanjugu. Vraća se u obnovljeni Glas Podrinja kao glavni i odgovorni urednik i direktor , a zatim svojevoljno radi kao novinar i reporter lista i radija sve do penzionisanja 1975. godine.

Autor je brojnih knjiga od kojih je "Štampa i radio u Podrinju" nezaobilazna u proučavanju istorije srpskog novinarstva. Bujišić upravo priprema svoju 28. knjigu.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

06.11.

2014.

Nada Drinska [neregistrovani] u 05:10

Da nam jos knjiga napisete

Srecan Rodjendan,
Drinska zajedno sa Veteranima

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi