Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Popunite anketu Medijske koalicije o medijskoj pismenosti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

14. 10. 2014.

Popunite anketu Medijske koalicije o medijskoj pismenosti

Medijska koalicija koju čine Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Lokal pres u saradnji sa Biroom za društvena istraživanja (BIRODI) sprovodi drugu fazu istraživanja o stepenu medijske pismenosti u Srbiji u periodu od 14. do 30. oktobra 2014. godine.

Istraživanje se sprovodi u dve faze, pre i posle kampanje za medijsku pismenost koju je realizovala Medijska koalicija. Nivo medijske pismenosti i razumevanja medijskog sadržaja, kao i kako medijske poruke utiču na njihove životne odluke, meriće se kod mladih od 16-20 godina (učenika srednjih škola), profesora građanskog obrazovanja, novinara i studenata novinarstva. 

Dobijene informacije o načinu ponašanja i iskustvima ispitanika će dati ideju o prioitetima kada je u pitanju model obrazovanja o medijskoj pismenosti za različite ciljne grupe, kako bi radionice i događaji predviđeni medijskom kampanjom bili najbolje prilagođeni njihovim interesovanjima i nivou medijske pismenosti.

Ovo predstavlja drugu fazu istraživanja koja bi trebalo da nam pokaže kakav je efekat postigla medijska kampanja, odnosno koliko je bila uspešna.

Ovim putem pozivamo sve kolege da nam se pridruže i popune anketu kako bismo istraživanje sproveli što uspešnije i dali zajednički doprinos širenju medijske pismenosti u Srbiji. Anketu možete pristupiti na ovom linku: http://www.tvojstav.com/input/3ATStuQaHZepsmJBd299

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi