Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Promocija knjige Novice Stevanovića „Saveznički odstrel đenerala“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

18. 06. 2014.

Promocija knjige Novice Stevanovića „Saveznički odstrel đenerala“

Promocija knjige člana Kluba novinara veterana UNS-a Novice Stevanovića „Saveznički odstrel đenerala“ biće održana u petak, 20. juna u 18 sati u Pres centru UNS-a.

Na promociji će govoriti predstavnik izdavača i predsednik “Udruženja pripadnika JVUO 1941-45” dr Dušan Đukić, nekadašnji načelnik Instituta za ratnu veštinu Vojske Jugoslavije i Srbije i Crne Gore prof. dr Radovan Ilić, pravoslavni teolog, istoričar i publicista Gavrilo Grban i autor Novica Stevanović.

U pet poglavlja i sa više dokumenata iz Vojnog arhiva Ministarstva odbrane Republike Srbije, autor je predstavio Savezničku specijalnu operaciju u Drugom svetskom ratu vođenu protiv Kraljevine Jugoslavije i njene vojske (1942 - 1944), s ciljem da se legalizuje Jugoslovenski partizanski pokret, i njegova vojska koju je stvarala KPJ, i na taj način steknu svi uslovi (vojni i politički) za likvidaciju monarhije i Jugoslovenske kraljevske vojske.

Autor, koristeći autentična dokumenta, pokreće reviziju istorije ratne veštine Drugog svetskog rata u nekadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi