Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Humanitarni koncert Smiljke Isaković u Etnografskom muzeju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

27. 05. 2014.

Humanitarni koncert Smiljke Isaković u Etnografskom muzeju

Članica UNS-a, čembalistkinja Smiljka Isaković održaće u Etnografskom muzeju u sredu, 28. maja u 20 sati, humanitarni koncert "Osu se nebo zvezdama" povodom 100 godina od smrti Stevana Mokranjca.

 Koncert organizuje Udruženje muzičkih umetnika Srbije u saradnji sa Etnografskim muzejom. U najavi UMUS-a  istaknuto je da saradnja sa Etnografskim muzejom počinje koncertom „naše eminentne članice Smiljke Isaković“, koju mnogi kritičari sa pravom zovu "prvom damom ili kraljicom čembala" , a nastaviće se tokom cele godine.  

Na programu su dela Mokranjca i drugih srpskih kompozitora ali i stranih autora koja će Isaković izvesti sa gostima Andrijom Sagićem, perkusije i saz i Dragomirom Milenkovićem, gitara.

Ulaznica za koncert je dobrotvorni prilog u vidu hrane za kućne ljubimce, male gumene igračke ili kesice bombona, za pomoć postradaloj deci i kućnim ljubimcima.

Pomoć će biti dostavljena postradalima od poplava, a ovim gestom nastavlja se humanitarna praksa umetnika u akciji na sakupljanju pomoći ugroženim stanovnicima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi