Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Novinari veterani UNS-a na izletu „Mačvi u pohode“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

14. 05. 2014.

Autor: Slobodanka Vučković

Novinari veterani UNS-a na izletu „Mačvi u pohode“

Tridesetak novinara veterana UNS-a posetili su, povodom stogodišnjice Prvog svetskog rata, 8. maja Mačvu, koja je u tom ratu izgubila oko 30 odsto stanovništva.

Novinari su uz pratnju direktora Turističke organizacije Bogatića Darka Mašića posetili neke od kulturnih i istorijskih znamenitosti ovog područja.

Iz Beograda krenuli su ka Belotiću gde su posetili Radovan kulu Milića od Mačve. U Bogatiću su obišli spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu, prošetali centralnom ulicom, posetili Crkvu Rođenja Presvete Bogorodice iz 1856. godine i akva park „Termalna rivijera“ u Bogatiću.

 

Nakon Akva parka novinari veterani obišli su i Crnu Baru, Hajduk Stankov vajat i kuću prvog mačvanskog veterinara Aleksića.

U Glogovcu veterani su obišli  grob pisca Janka Veselinovića odakle su se zaputili u Etno-park Sovljak, muzej pod otvorenim nebom, gde su videli kako se nekada živelo u Mačvi.

U poljoprivrednom domaćinstvu Budimirović u Glušcima degustirali su i videli kako se pravi kozji sir sa plesnima i čubrom u hrastovoj kori.

Posle ručka u Lazarevoj krčmi u Glušcima, posetili su spomenik Zmaju od Noćaja, odakle su otišli u  prirodni rezervat Zasavicu.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi