Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  U Beču pokrenut srpsko-nemački časopis SAN
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

13. 01. 2014.

U Beču pokrenut srpsko-nemački časopis SAN

Slobodna novinarka i članica UNS-a Ida Labudović pokrenula je u Beču dvojezični srpsko- nemački časopis SAN.

 

Tekstovi u časopisu biće objavljivani na nemačkom i srpskom jeziku.

„Prvo izdanje nosi pečat Beograda i u njemu se mogu pročitati prilozi profesora i naučnika iz Srpske Akademije nauka i umetnosti, Univerziteta u Beogradu i Instituta za savremenu istoriju. Novinari i saradnici iz Beča su pisali o istorijskim, privrednim i kulturnim vezama između Srbije i Austrije. Pilot broj magazina SAN je štampan pred Božić”, rekla je UNS-u Ida Labudović.

U prvom broju časopisa SAN nalazi se intervju sa  novim ambasadorom u Austriji Perom Jankovićem, kao i prikaz desničarskih stranaka u Evropi. Osim toga, tu je i intervju sa bivšom austrijskom  ministarskom za zdravlje i pitanje žena Marijom Rauh-Kalat. U delu koji je posvećen istoriji i kulturi nalazi se osvrt na doseljavanje Srba u Austriju i Beč, i o našem slikaru Paji Jovanoviću koji je stvarao i živeo u Beču.

Časopis je namenjen Srbima i Austrijancima, kao i svima ostalima koji su zainteresovani za teme iz oblasti migracije, politike, ekonomije, društva i kulture dve zemlje.

„Časopis će u prvo vreme izlaziti kvartalno i moće će da se nabavi u redovnoj prodaji, na bečkim kioscima, kao i putem pretplate. Budućnost kao i intenzitet izlaženja časopisa zavisi od finansija, a prvo, pilot izdanje magazina SAN je preko kontakata Privredne komore Beča finansirala austrijska građevinska firma STRABAG“, kaže Ida Labudović.

Ida Labudović objavljivala je u mesečniku Prestup, nedeljnim novinama Novi Magazin i NIN, bečkim dnevnim novinama Die Presse i Wiener Zeitung. Ona je ujedno glavna urednica i izdavač, zajedno sa Amelom Mirković, vlasnicom firme Transculturalwork iz Beča.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi