Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Postavljena ploča i prikupljeno 2000 knjiga za spomen- biblioteku „Dimitrije Frušić“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

16. 12. 2013.

Autor: J. Slatinac

Postavljena ploča i prikupljeno 2000 knjiga za spomen- biblioteku „Dimitrije Frušić“

Na Domu kulture u Divošu kod Sremske Mitrovice juče je postavljena spomen- ploča uredniku "Novina serbskih" Dimitriju Frušiću, a u petak, 20. decembra će biti otvorna i biblioteka koja će nositi njegovo ime.

Na ovaj način biće obeleženo 200 godina od pokretanja „Novina serbskih“, čiji su urednici bili Dimitrije Davidović i Dimitrije Frušić.

Za novu biblioteku do sada je prikupljeno 2.000 knjiga.

Zavičajni klub novinara „Dimitrije Frušić“, Udruženje novinara Srbije (UNS), redakcija „Sremskih novina“, i revija „Selo“ nastavljaju prikupljanje knjiga, jer je planirano da ova biblioteka raspolaže sa 5.000 knjiga.

Grad Sremska Mitrovica nabavio je police za knjige, a Mesna zajednica Divoš uredila je prostoriju u Domu kulture u selu.  

Koleginice i kolege knjige mogu poslati ili doneti lično na adrese:  Udruženje novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd i Zavičajni klub novinara „Dimitrije Frušić“, Kralja Petra I, broj 5, 22000 Sremska Mitrovica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi