Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Objavljena knjiga Vladana Dinića „Tito (ni)je Tito – konačna istina“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 12. 2013.

Objavljena knjiga Vladana Dinića „Tito (ni)je Tito – konačna istina“

Direktor i glavni i odgovorni urednik lista „Svedok“ Vladan Dinić objavio je knjigu „Tito (ni)je Tito – konačna istina“.

 

„Knjiga nudi odgovore na brojne misterije i pitanja o životu i liku maršala Jugoslavije: od dileme ko je, zapravo, bio J. B. Tito, preko toga šta su pisali poznati zapadni novinari, šta su znale velike svetske obaveštajne službe i šta su najbliži saradnici i ljudi iz njegovog okruženja mislili, pisali i govorili o njemu. Dokumenti zapadnih službi, koji su nedavno isplivali u javnost, a koji se bave pitanjem – ko se krio iza identiteta „J.B.Tito“, pokazuju da je ova ličnost i dalje jedna od najvećih svetskih misterija oko koje se pletu brojna nagađanja i slutnje. Knjiga je podeljena na 30 poglavlja koja opisuju detalje i intrige u vezi sa identitetom osobe iza imena TITO,“ kaže Dinić.

Cena knjige je 500 dinara može se kupiti na kioscima širom Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

„Uz knjigu čitaoci dobijaju na poklon i čuveni zabanjeni film „Parada“, režisera i scenariste Dušana Makavejeva, snimljen povodom proslave 1. maja 1962. godine, a koji je od očiju javnosti sklonjen zbog, u to doba, nezamislivih i nedopustivih kadrova u kojima je prikazan maršal Tito“, rekao je Dinić.

Vladan Dinić je više od četiri decenije prisutan u srpskom novinarstvu. Radio je kao novinar u „Večernjim novostima“, „Novostima plus“, i „Nedeljnom telegrafu".

Autor je nekoliko knjiga. Poslednja njegova knjiga je „Šta mi je pričala Jovanka Broz – OSUĐENA BEZ SUĐENjA“.  Vladan Dinić je danas vlasnik i glavni urednik lista „Svedok“.

Komentari (3)

ostavi komentar
uto

17.12.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 15:00

Pera

Resio Dinja da pretrci Peru?

Odgovori
sre

11.12.

2013.

saradnica [neregistrovani] u 19:07

Bravo, Dinja!

Od rasnog novinara rasna knjiga. Čestitamo!

Odgovori
sre

11.12.

2013.

Ranko [neregistrovani] u 10:30

Cestitke

Od dobrog novinara Novosti i Svedoka ne moze da bude losa knjiga! Cestitke. Samo napred!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi