Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Portal „Dnevno“ - hrvatska, srpska i BiH istina o Šimuniću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

21. 11. 2013.

Portal „Dnevno“ - hrvatska, srpska i BiH istina o Šimuniću

Portal „Dnevno“, koji postoji u Hrvatskoj (dnevno.hr), Srbiji (dnevno.rs) i Bosni i Hercegovini (dnevno.ba), juče je u ove tri zemlje postavio različite verzije istog događaja.

 

U zavisnosti od toga kojoj se publici obraća, „Dnevno“ je na tri načina prikazao skandiranje fudbalera Josipa Džoa Šimunića nakon utakmice reprezentacija Hrvatske i Islanda.

Na srpskoj verziji portala objavljen je tekst „Skandalozno ponašanje Šimunića: Ustaškim poklicima slavio prolazak Hrvatske na SP sa navijačima“, na hrvatskoj osuđujući tekst za „postupak srpskih medija“ pod naslovom „Srpski mediji prenose vijesti o 'ustaškom piru' na Maksimiru“ gde se navodi da mediji u Srbiji u drugi plan bacaju prolazak Hrvatske na Svetsko prvenstvo i da je pažnja usmerena na ono što se dogodilo nakon meča.

U verziji ovog portala za Bosnu i Hercegovinu objavljen je tekst koji je izjava samog Šimunića „Šimunić: Dom je asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi