Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Aleksandar Gajović glavni i odgovorni urednik „Ilustrovane politike“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

10. 09. 2013.

Autor: K. K. Izvor: UNS

Aleksandar Gajović glavni i odgovorni urednik „Ilustrovane politike“

Aleksandar Gajović, donedavni savetnik u sektoru informisanja Ministarstva kulture i informisanja, od juče je novi glavni i odgovorni urednik lista „Ilustrovana politika“.

 

Gajović je na ovu funkciju postavljen odlukom Nadzornog odbora „Politike A. D.“ , a na njoj je zamenio dosadašnju urednicu Mariju Durković.

„Nakon godinu dana rada kao savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja gde sam učestvovao u pisanju seta medijskih zakona, po pozivu generalnog direktora „Politike A. D.“ Zeferina Grasija vratio sam se u svoju matičnu kuću“, rekao je Gajović UNS-u.

„Trenutno mi je najvažnije da uspešno završim naredni broj 'Ilustrovane politike', a onda ću u petak održati prvi sastanak sa celom redakcijom“, rekao je Gajović i dodao da će Marija Durković ostati u redakciji lista.

Aleksandar Gajović rođen je 1951. godine u Beogradu. Završio je Pravni fakultet.

Pisao je za časopis „Halo u poverenju“  i listove „Susret“, „Džuboks“, „Potrošački informator“, „Ekspres politika“, „Politika“, „Bazar“, „TV revija“, „TV novosti“, „Supertin“, “Jutarnje ogledalo“, „Balkan ekspres“ i „Pravda“.

Bio je glavni i odgovorni urednik listova „Pop rok“  i „Huper“ (osnivač i pokretač), kao i glavni urednik „Sveta kompjutera“.

Jedan je od programskih utemeljivača TV „Politika“. Autor je, scenarista i pokretač više programskih segmenata i emisija na Trećem kanalu RTS-a, Prvom programu RTS-a i Ju-info kanalu. Vodio je emisije „Baš lično“, „Nedeljno popodne“, „Maksimum“ i „Kolporter“, kao i nekoliko emisija na Drugom programu Radio Beograda. Radio je kao konsultant, savetnik i glavni urednik za program RTV“ Stankom“, a godinu dana kasnije i kao urednik u Izdavačkom preduzeću „Laguna“. U „Glasu javnosti“ bio je urednik zabave i razonode, bio je dopisnik RTV „Bor“. Od 2012. godine do danas bio je savetnik u Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije.

Dobitnik je Politikine godišnje nagrade „Huper“, kao i Zlatne značke – godišnje nagrade Kulturno-prosvetne zajednice Srbije. Objavio je knjigu „Ljudi i događaji koji su obeležili čovečanstvo“, deo monografije „Dom omladine Beograda 1964–1994“, knjigu „Televizijski pogled iskosa“i enciklopediju”Veliki istorijski vremeplov”.


Dugogodišnji je član Udruženja novinara Srbije.

Komentari (2)

ostavi komentar
pet

09.01.

2015.

Nikola Masalkovski, Makedonija [neregistrovani] u 14:54

O slobodi demokratije

Sa velikom tugom saosecamo sa celom francuskom drustvom u vezi teroristickim cinom i ubistvom 12 novinara, tim vise sto slicnim teroristickim napadom, u 90tim godina, ali mnogo brutalniim cinom, napadnuta je TV Srbija pri sto je ubijeno mnogo nevinih novinara.

Odgovori
sub

01.02.

2014.

kosmajac [neregistrovani] u 07:22

lep clanak

lep covek

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi