Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Kina osniva radiodifuznu kompaniju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

26. 03. 2013.

Autor: Branko Žujović

Kina osniva radiodifuznu kompaniju

Kina će osnovati radiodifuznu kompaniju, kako bi pospešila dalje integracije radijskih i televizijskih resursa, objavio je u petak list "Shanghai Securities News", pozivajući se na vladine zvaničnike, a prenosi Kineski međunarodni radio.

Ovo je najnoviji korak kineske vlade ka objedinjavanju internetskih, radiodifuznih i telekomunikacionih mreža. Nova kompanija biće u državnom vlasništvu i igraće, kako se navodi, vodeću ulogu u procesu integracije radiodifuzne mreže.

"Njen glavni zadatak biće upravljanje visoko integrisanom radiodifuznom mrežom", rekao je Vang Siaođie, šef Tehnološkog odeljenja Državne administracije za radio i televiziju.

On je napomenuo da će kompanija do 2015. godine obezbediti više od sto radiodifuznih usluga i podršku radijskim i televizijskim stanicama.

Još uvek nije saopšteno kada će nova kompanija početi da radi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi