Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Njuz.net ne prestaje da zbunjuje novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

27. 11. 2012.

Njuz.net ne prestaje da zbunjuje novinare

Portal Njuz.net, koji objavljuje takozvane „vesti u ogledalu“ još uvek ne prestaje da zbunjuje srpske novinare.

Iako portal koji objavljuje satirične vesti postoji već neko vreme, novinarima, ali i javnosti se i dalje dešava da u njih poveruju.

Tako je danas portal b92. net objavio vest sa Njuz-a o zaštiti autorskih prava na Fejsbuku.

Naime, nakon što već mesecima Fejsbukom kruži lažna poruka o navodnom „čuvanju autorskih prava“ na ovoj društvenoj mreži kopiranjem određenog teksta na svoj status, Njuz.net je objavio „vest“ o tome kako će kreator sporne poruke, izvesni Alan Smiti, tužiti sve one koji su je dalje delili na društvenoj mreži i time ugrozili njegova autorska prava.

Novinari sa portala b92.net ubrzo su uvideli grešku i vest sklonili, međutim, ono što je važno je da se ponovo postavlja pitanje tačnosti i (ne)proveravanja informacija današnjih novinara na internetu.

Tekst sa Njuz.net-a možete pročitati na linku http://www.njuz.net/osoba-koja-je-napisala-originalan-fejsbuk-status-o-zastiti-autorskih-prava-tuzi-sve-koji-su-ga-serovali/

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

28.11.

2012.

Ladno [neregistrovani] u 08:25

(ne)proveravanje

Tekst nije skinut sa Njuz.net nego sa njihove engleske verzije theglobaledition.com koga je B92 i naveo kao izvor u tekstu.

Sami sebe ste uskočili usta sa ovom rečenicom:

"ono što je važno je da se ponovo postavlja pitanje tačnosti i (ne)proveravanja informacija današnjih novinara na internetu."

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi