Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Studenti iz RS na praksi u RTS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

30. 10. 2012.

Izvor: RTS

Studenti iz RS na praksi u RTS-u

Sedmoro studenata novinarstva iz Republike Srpske, tokom dve nedelje, sticaće praksu u redakcijama najgledanijih emisija Radio-televizije Srbije.

 

Studenti završne godine novinarstva dva univerziteta iz Republike Srpske borave na praksi u Radio-televiziji Srbije, u okviru saradnje Srbije i RS.

Borislav Vukojević, student Fakulteta političkih nauka iz Banjaluke, kaže da od prakse očekuje da vidi kako se novinari snalaze na terenu i kako se dolazi do realizacije emisije.

"Sve smo mi to radili kroz neku teoriju, ali nismo imali konkretnu šansu da to posetimo i da vidimo kako je to u praksi", kaže Borislav.

Njegova koleginica Nikolija Bjelica volela bi da vidi kako funkcioniše velika medijska kuća i kako izgleda raditi u njoj. Interesuje je kako teče priprema emisija i kako izgleda biti uživo na terenu i suočiti se sa različitim problemima.

Dragocene savete dobili su od čelnika Medijskog javnog servisa Srbije. Praksu u RTS-u iniciralo je Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu.

"Mi u RS poklanjamo posebnu pažnju edukaciji ljudi koji treba da na pravilan način informišu o onome što se dešava u RS. Zato smo se odlučili da ovu grupu dovedemo u Javni servis", ističe direktor Predstavništva RS Mlađen Cicović.

"Mislimo da je ovo kuća u kojoj će oni na najkvalitetniji način moći da sagledaju šta, kako i na koji način treba da rade svoj posao u narednom periodu", kaže Cicović.

Tokom dve nedelje sedmoro studenata novinarstva iz Republike Srpske praksu će sticati u redakcijama najgledanijih emisija Radio-televizije Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi