Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Otvorena izložba fotografija dečaka sa ulice Mirka Ondrika
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

20. 09. 2012.

Autor: Nebojša Knežević Izvor: UNS

Otvorena izložba fotografija dečaka sa ulice Mirka Ondrika

U uličnoj galeriji u prolazu Bezistan u centru Beograda otvorena je izložba fotografija dečaka koji živi na ulici Mirka Ondrika, u okviru serije od osam izložbi angažovane umetnosti.

Mirko je polaznik projekta “Oko ulice“, čiji je cilj da putem foto radionica i izložbi radova utiče na socijalno uključivanje i osnaživanje dece koja žive i rade na ulici.

Projekat je pokrenut kako bi se mladima iz marginalizovanih grupa pružila prilika da svoj doživljaj rada i života na ulici pretvore u umetničke fotografije.

Inicijatori projekta su beogradski fotoreporteri Željko Šafar i Dragan Kujundžić.

Mladima koji svakodnevno provode vreme na ulici fotografi su omogućili obuku, obezbedili korišćenje fotografske opreme i svu neophodnu pomoć tokom šest sedmica, koliko su trajale radionice.

Ondrik, dečak iz sela Kovačica, je u tom periodu fotografisao svoje selo, rođake, komšije i svoj dom.

Izložbu prati i javna diskusija, koja će biti održana 25. septembra u Kulturnom centru Beograda, na kojoj će biti predstavljen projekat “Oko ulice“i problemi mladih na ulici.

Mirko Ondrik bio je inspiracija polaznicima prve generacije Škole video novinarstva UNS-a za prilog o životu dece na ulici. Prilog je urađen u samostalnoj produkciji troje polaznika škole i predstavlja njihov završni rad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi