Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  UNS predao prikupljene čepove za društveno odgovornu akciju „Čepom do osmeha“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

26. 07. 2021.

Autor: D.B. Izvor: UNS

UNS predao prikupljene čepove za društveno odgovornu akciju „Čepom do osmeha“

Novu količinu čepova sa plastičnih flaša koje je Udruženje novinara Srbije prikupilo u poslednjih šest meseci predala je ovog vikenda organizatorima akcije „Čepom do osmeha“ novinarka „Hlas ljudu“ i članica Uprave UNS-a Jasmina Panjik.

U ulici Ćirpanova 25 u Novom Sadu, ispred prostorija akcije „Čepom do osmeha“, nalaze se raznobojne plastične kante za nekoliko vrsta reciklažnog otpada (čepovi, plastične flaše, baterije...).

Prikupljeno, potom, volonteri razvrstavaju dalje (npr. čepovi se grupišu po boji), pakuju u velike džakove i pohranjuju u magacin do dana vožnje na reciklažu.

Novcem prikupljenim od reciklaže kroz akciju „Čepom do osmeha“ do sada je kupljeno oko 70 novih invalidskih kolica deci čije porodice nisu to mogle da priušte. Nisu samo kolica na ovaj način obezbeđena, već deci sa različitim zdravstvenim poteškoćama „Čepom do osmeha“ uspeva da obezbedi i druga pomagala.

Uposlene u organizaciji akcije „Čepom do osmeha“ su i osobe sa smetnjama u razvoju koje učestvuju u davanju informacija, prijemu reciklažnog otpada, razvrstavanju i odvozu, zajedno sa drugim angažovanima i volonterima.

U holu UNS-a, kroz koji svakodnevno prođe na desetine ljudi, kao i na terasi, na inicijativu zaposolenih 2015. godine postavljene su kutije za ubacivanje čepova.

UNS u poslednje dve decenije
odvaja papir za reciklažu, plastične flaše i iskorišćene baterije koje zatim predaje organizacijama za brigu o deci sa invaliditetom.

Akciji zaposlenih u UNS-u pridružili su se i članovi UNS-a koji redovno donose ove sekundarne sirovine. Jedna od najistrajnijih je poznata novinarka Branka Otašević kojoj se i ovom prilikom zahvaljujemo.

D.B.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi