Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Održan trening za novinare na KiM
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

28. 10. 2007.

Održan trening za novinare na KiM

Grupa mladih novinara iz Čaglavice na Kosovu i Metohiji imala je besplatan trening iz oblasti elektronskog novinarstva.

Obuku su uspešno savladali: Nadežda Marković, Marijana Simić, Aleksandra Rakić, Dragana Nikolić, Ivan Maksimović, Tijana Arsić, Violeta Matović, Milica Joković i Zorica Vorgučić.

Trening je prošle sedmice vodio novinar Igor Aleksić, a organizovali su ga Udruženje novinara Srbije, Festival Pres Vitez i Radio KiM iz Čaglavice. Ovim je prvi deo obuke uspešno završen.

"Zadatak Festivala je razvoj novinarstva, a ovo je jedan od načina da se novinarstvo na prostorima Kosova i Metohije makar malo poboljša. U prvom krugu treninga držao sam polaznicima časove teorije žanrova, a kasnije ću i kurs iz video-novinarstva, jer su video-novinari, dopisnici beogradskih medija, pretežno samouki. Iz Čaglavice nosim jako lepa iskustva, jer su polaznici pokazali da posle seminara vladaju sa 50 do 70 odsto ispredavanog gradiva", kaže Aleksić koji je i predsednik festivala TV minijature Pres vitez.

U planu je bilo da se održi kurs i za Radio Šilovo, ali je odložen za početak 2008, jer su novinari imali problema s putovanjem do Čaglavice.

 

(NA SLICI: Deo prve grupa polaznika kursa u Čaglavici. Na predavanja su dolazile i novinarke sa bebama i školskom decom. Predavač Igor Aleksić za uspomenu drži u naručju Anju.)

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi