Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarsko ćoše  |  Biljana Petković diplomirala na novinarstvu Mila Nedeljkovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarsko ćoše

04. 07. 2012.

Biljana Petković diplomirala na novinarstvu Mila Nedeljkovića

Novinarka Biljana Petković je 30. juna odbranila diplomski rad na temu „Etičko estetička dimenzija istraživačkog novinarstva Mila Nedeljkovića (1941-2009)“ na univerzitetu u Novom Pazaru.

Komisija u sastavu: Prof.dr Dragoslav Jokić, Prof.dr Šefket Krcić i Prof. Ljiljana Jovković ocenila je rad najvišom ocenom i preporučila da bude javno objavljen kao doprinos upoznavanju javnosti sa delom novinara, publiciste i etnologa Mila Nedeljkovića.

Koleginica Biljana Petković je osim biografije  Mila Nedeljkovića pisala o njegovom istraživačkom radu tokom novinarske karijere, kao i etičkoj i estetičkoj dimenziji njegovog novinarskog rada.

Biljana Petković bavi se novinarstvom i živi u Stokholmu, Švedska.

Mile Nedeljković rođen je u  Krćevcu kod Topole. Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Pisao je za Politiku, Politiku ekspres, Radio TV reviju i Rad.

Objavio je 20 knjiga od kojih su posebno značajne Hronika Udruženja novinara Srbije (2009), Objava srpskog novinarstva (2004), Leksikon naroda sveta (2001), Memoari princa Tomislava Karađorđevića (1999). Autor je više drama i scenarija za dokumentarne filmove i TV serije.

Udruženje građana Baština i budućnost iz Aranđelovca 1859, ustanovilo je 2010. godine uz podršku Skupštine opštine Aranđelovac i Ministarstva kulture Republike Srbije, nagradu Mile Nedeljković za najbolju knjigu objavljenu u prethodnoj godini iz oblasti savremene folkloristike.

 Mile Nedeljković bio je član Udruženja novinara Srbije od 1973. godine i član Predsedništva UNS-a  od 1985 do 1987,  i Uprave od 2000 do 2009. godine.

Dobitnik je nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) 2006. godine za doprinos unapređenju novinarstva Srbije i Crne Gore i Povelje Drugog programa Radio Beograda 2008. godine za dugogodišnju saradnju, doprinos radio stvaralaštvu i afirmaciju autorskog i kritičkog radija posvećenog kulturi i umetnosti.

Komentari (2)

ostavi komentar
pon

06.08.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 18:55

Re: nije gresska

ne, nije gresska! ispravno je mila, a ne mileta, bar u zapadnoj srbiji ssumadiji!

Odgovori
sre

11.07.

2012.

M.Sm. [neregistrovani] u 22:29

Greska

Koliko mi je poznato, u nasim krajevima ne kaze se Mila , vec MILETA Nedeljkovica. Postoji nesto sto se zove pravopis, koji i na vamem sajtu treba postovati.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi