Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

12. 03. 2014.

Kavaljer

Tokom desetodnevnih Dana kulture, koji su se u poslednje dve decenije prošlog veka održavali u Uroševcu, grad je bio domaćin brojnim umetnicima i novinarima koji su pratili tradicionalnu smotru pokrajinskih amaterskih pozorišta.

 

Jedne večeri skupila se novinarska bratija u hotelu “Ljuboten”, a sekretar Kulturno – prosvetne zajednice Tanasko Radić, ugledavši ih, po konobaru posla piće za njihov sto.

Novinar “Jedinstva” Mirko Žarić galantno nastavi da naručuje “iće i piće”, pa čak i da čašćava goste koji su sedeli za okolnim stolovima.

Kolege ga zabrinuto opominju da ne preteruje, ali on odmahnu rukom:

„Ma, sve to ide na račun KPZ!“

Kad je minula ponoć osoblje hotelskog restorana poče da okreće stolice naopako i da pali i gasi svetlo, signalizirajući okasnelim gostima da je vreme “fajronta”.

Žarić upita nervoznu kelnericu koja je kružila oko novinarskog stola:

„Da nismo nešto dužni?“

Ona spremno isuka tefter s ispisanim računom veličine sultanskog hatišerifa.

Kavaljer se zgranu:

„Pa, Tanasko Radić sve plaća!“

„A, jok! Samo prvu turu!“

Da Žarić ne bi isplatio dug pranjem suđa ili ribanjem hotelskih toaleta, kolega koji je stanovao u blizini hotela u spasilačkoj misiji skoknu do stana i donese pare da izbavi iz nevolje galantnog kavaljera praznog novčanika!

Anegdotu zabeležio Zoran Kostić


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama. Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene. Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić. Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati sredom i petkom, možete slati na vesna.arsenic@uns.org.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi