Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Pisanje „uz vetar“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

24. 04. 2013.

Pisanje „uz vetar“

Dušan Nedeljković, među kolegama znani Brkica, je tokom 40 godina i osam dana novinarskog staža pozivan na 120 ročišta i oslobođen optužbi u svih 20 sporova koje su protiv njega pokretali razni nezadovoljnici.

 Osobinu da piše “uz vetar” pokazivao je i kao novinarski poletarac - saradnik lista “Student”, u kojem je objavljivao kritičke tekstove o zbivanjima na Građevinskom fakultetu, čiji Geodetski odsek je pohađao.

 

Jednog dana tadašnji dekan Nikola Hajdin pozvao je Nedeljkovića na razgovor, što je u studentskom žargonu značilo “ribanje”!

Dušan se nije baš žurio da se odazove na poziv, ali je, ipak, na uporno insistiranje profesora Hajdina, jednog dana nenajavljen banuo u Dekanat.

Dekan je, kako i priliči “profi”, grešnom studentu održao lekciju o tome kako rukovodstvo Fakulteta nije zadovoljno njegovim napisima u glasilu Beogradskog univerziteta.

“Hoću da ispravim samo ako sam napisao nešto netačno”, odrešito će Dušan.

“Nije ništa netačno, ali pristup nije dobar. Uostalom, kolega, ne zaboravite da ste student ovog fakulteta”, upozorio je dr Hajdin, tek da se zna u čijoj ruci je i “nož i pogača”.

Novinarski žutokljunac je prkosno nastavio da piše kao i dotad, a dobri profa je aktivirao “odnegovanu amneziju” i zaboravio na “diplomatsku” pretnju, verujući, verovatno, da se sve može podvesti pod dijagnozu "mladost – ludost"!

 

Na osnovu razgovora sa Dušanom Nedeljkovićem anegdotu zabeležila V. A.


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na
dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi