Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  Kamerman “isključio” dosadnog novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

18. 11. 2011.

Kamerman “isključio” dosadnog novinara

Na graničnom prelazu Gradina, polovinom septembra 2011.godine, na platou ispred bivše karaule JNA, sada sedišta granične policije Srbije, srpski i bugarski novinari se “roštiljaju” na pripeci, satima čekajući potpisivanje međudržavnog sporazuma i izjave ministara unutrašnjih poslova, prvih podpredsednika Vlada i zamenika premijera dve zemlje, koji OBOJICA imaju trojne funkcije!

Na graničnom prelazu Gradina, polovinom septembra 2011.godine, na platou ispred bivše karaule JNA, sada sedišta granične policije Srbije, srpski i bugarski novinari se “roštiljaju” na pripeci, satima čekajući potpisivanje međudržavnog sporazuma i izjave ministara unutrašnjih poslova, prvih podpredsednika Vlada i zamenika premijera dve zemlje, koji OBOJICA  imaju trojne funkcije!

I dok je srpski ministar Ivica Dačić, među novinarima poznat po kašnjenju, stigao, maltene, na vreme, sa samo sat zakašnjenja, njegov bugarski kolega Cvetan Cvetanov se baš potrudio zakasnivši, čak, 2,5 sata!

Novinari su već bili na rubu nerava, jer su ih organizatori doveli na granični prelaz 1,5 sat pre očekivane konferencije za štampu, tako da su, ukoliko se računa i kašnjenje ministara, za višečasovnog uzaludnog čekanja pocrveneli na suncu, koje je upeklo kao usred leta.

Konačno, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji Dačić i Cvetanov dadoše izjave, a potom uslediše novinarska pitanja.

Ne hajući za kolege kojima se žurilo da što pre pošalju izveštaje redakcijama i vrate se kućama, niti za to što srpske novinare - predstavnike agencija i ponekog lokalnog medija, baš briga za unutrašnje bugarske stvari, novinar bugarske državne televizije, poče da propituje Cvetanova o svemu i svačemu, bez ikakve veze sa dogadjajem kojem je prisustvovao.

Na kanonadu njegovih pitanja ministar, kao pravi političar, odgovarao je frazama u stilu “evo ti ništa – drž' ga dobro”, što je jasno i srpskim novinarima.

Čitava predstava je dojadila snimatelju bugarske državne TV, koji je, mrtav - hladan, isključio kabl mikrofona, skinuo kameru i počeo da pakuje stativ.

Kad se spakovao, bez reči se okrenuo i otisao prema kraju platoa, ne obzirući se na nadobudnog novinara, koji je nastavio s pitanjima, držeći mikrofon, čiji se kabl vukao po zemlji, ne shvatajući da nema više ni kamere.

I tek kad je ministar Cvetanov, videvši novinare koji se “kidaju” od smeha, shvatio da priča “u prazno”, intervju je prekinut.

Kad su kolege upitale kamermana bugarske TV zašto je prekinuo snimanje, on je samo odmahnuo rukom i pokazao rukom na novinara zavrtevši kažiprstom po slepoočnici.

Anegdotu napisao novinar FoNeta Davor Lukač


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke.
Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi