Naslovna  |  Beležnica  |  Novinarske anegdote  |  General Stojanović javlja!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Novinarske anegdote

13. 06. 2012.

General Stojanović javlja!

Pregovore i potpisivanje Vojno - tehničkog takozvanog "Kumanovskog sporazuma", 9. juna 1999. godine, kojim je okončano NATO bombardovanje SR Jugoslavije, pratilo je više od 500 novinara iz celog sveta opremljenih najmodernijom tehnikom.

Za razliku od njih, novinari iz Srbije - RTS -a, Tanjuga i Večernjih novosti, nisu imali ni mobilne telefone, pa su bili prinuđeni da više puta dnevno trče nekoliko kilometara od šatora na vojnom aerodromu, u kojem se pregovaralo, do Kumanova ne bi li redakcijama javili najnovije vesti i da se opet, na isti način,vraćaju na mesto događaja.

Dok je s kolegama čekao na najnovije vesti u jednom trenutku Draganu Stojanoviću, novinaru RTS -a, priđoše dva američka vojnika sa zahtevom da pođe s njima.

Uhapsiše me, pa dok objasnim..., mislio je Stojanović, prebirajući po glavi u čemu je zgrešio.

Međutim, pokazalo se da je neko iz srpske delegacije želeo da razgovara s njim, što je bio razlog "privođenja".

Novinarska bratija, "nanjušivši" vest, odmah se sjatila oko Stojanovića, sa zahtevima i molbama da im kaže o čemu se radi, a neki, čak, počeše da nude i novac za informaciju.

Ali, Stojanović ćuti kao zaliven!

Oko ponoći javio je svojoj redakciji eksluzivnu informaciju da je potpisan sporazum, kojim je, između ostalog, stavljena tačka na 78 - dnevno bombardovanje, a zbunjeni voditelj TV Beograd ga je najavio:

- General Stojanović javlja...!!!

Na osnovu intervjua s Draganom Stojanovićem, odgovornim urednikom redakcije "Aktuelnosti" RTS-a, autorke Ljiljane Stojanović, objavljenim u TV Reviji "Politike" 25.maja 2012. godine pod naslovom "U potrazi za vilinim konjicem" priredila V.Arsenić.


U rubrici Novinarske anegdote UNS objavljuje duhovite novinarske priče o kolegama, o javnim ličnostima, smešnim, inspirativnim, čudnim situacijama u kojima su se nalazili. Novinarske dosetke. Ispričajte nam priču o novinarima kojih više nema, a upamćeni su po pošalicama.
Podelite sa nama Vaše vickaste uspomene.
Novinarske anegdote uređuje koleginica Vesna Arsenić.
Svoje anegdote, koje ćemo objavljivati ponedeljkom, sredom i petkom, možete slati na dragana.bjelica@uns.rs

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

16.06.

2012.

anonymous [neregistrovani] u 09:09

UŽASNE LAŽI

Sve što je rekao Stojanović je neverovatno. Kada je sve bilo spremno za potpisivanje sporazuma on je krenuo iz Kumanova za Skoplje procenjujući da se ništa bitno ne događa. Jedan kolega iz RTS iz dopisništva iz Srbije ga je "presreo" pozivom na mobilni telefon, jer je tražio izveštaj za "svoj" lokalni program o potpisivanju sporazuma. Šokiran vešću iz Zapadne Srbije Stojanović se vratio u Kumanovo. To je istina. Priča o nemanju mobilnih telefona je najobičnija izmišljotina, jer novinari i dopisnici RTS su imali mobilne kada je ova tehnologija u Srbiji bila u povoju ( mreža 061).

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi