Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Sajtovi članova  |  Članica UNS-a Mirjana Čvorić Gubelić pokrenula sajt Zorainfo.rs
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Sajtovi članova

17. 05. 2016.

Izvor: UNS

Članica UNS-a Mirjana Čvorić Gubelić pokrenula sajt Zorainfo.rs

Članica Uprave Udruženja novinara Srbije (UNS), novinarka Televizije Šabac i dopisnica TV B92 iz tog grada Mirjana Čvorić Gubelić pokrenula je krajem marta portal Zorainfo.rs.

Zorainfo biće, pre svega, lokalni internet medij. Kako stoji na sajtu, “ime portala sadrži buduću misiju: izveštavaće zvanično, objektivno i realno o aktuelnim događajima i životno važnim temama”.

“Akcenat će biti na vestima iz Šapca, opština u okrugu, ali i temama iz cele zemlje. Redakciju portala Zorainfo, osim mene, čine i četvoro mladih, obrazovanih ljudi spremnih da, osim izveštavanja, ukažu na nedostatke u društvu, propuste institucija i nedoslednost odgovornih”, navela je glavna i odgovorna urednica Mirjana Čvorić Gubelić.

Ona je istakla da o ideji da sama osnuje sajt razmišlja već godinu dana.

„Rešila sam da budem samostalna, da se bavim nezavisnim i objektivnim novinarstvom i zbog toga sama finansiram rad sajta i redakcije. Biramo teme koje su zaista važne za građane u Šapcu i o njima se trudimo da izveštavamo objektivno, bez politizacije, političkog marketinga, da ne dozvolimo da bilo ko utiče na teme o kojima izveštavamo“, rekla je Čvorić Gubelić i dodala da je u prva dva meseca sajt imao odličnu posetu.

„U prvom mesecu imali smo 150.000 otvorenih stranica, a samo u izbornoj noći 28.207. Građani nas prepoznaju kao mesto gde će moći da pročitaju važne i istinite informacije i to nam je najveća nagrada“, rekla je Čvorić Gubelić.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

18.05.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 19:15

Doder, Niš

Koleginice,želim pun uspeh i veliki ugled tvom novoosnovanom sajtu. Znajući da si oštro i objektivno novinarsko pero, u to ne sumnjam.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi