Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Milenko Mišo Todović – „Putnici i putopisci o Foči od 15. do 21. vijeka”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

02. 03. 2020.

Milenko Mišo Todović – „Putnici i putopisci o Foči od 15. do 21. vijeka”

Novinar i član Udruženja novinara Srbije Milenko Mišo Todović objavio je knjigu „Putnici i putopisci o Foči od 15. do 21. vijeka”. Ovo je njegova 12 publicistička knjiga.

Knjigu čine tekstovi putnika i putopisaca koji su od 15. do kraja 20. veka boravili ili prolazili kroz Foču na svom putu, pretežno od Dubrovnika ka Carigradu. Među putopiscima je najviše Francuza, slede Englezi i Austrougari, a ima Italijana, Nijemaca, Rusa, Turaka, Hrvata... Među njima je i jedna žena.

To su uvažene ličnosti prošlih vremena: vlastelini, baroni, vitezovi, ambasadori, carski savjetnici, ambasadori i sekretari, vjerski velikodostojnici, misionari, knjižari, geografi, pisci, putopisci, trgovci, radoznali putnici, novinari i publicisti, učitelji, vojnici i hroničari ratnih dešavanja.

Autor se potrudio da zadrži autentičnost zapisa, ali i da interveniše gde treba dodatno tumačenje. Zbog toga je korišćen je veliki broj izvora, 109 knjiga i novinskih članaka. Knjiga je obogaćena s manje poznatim rečima, koji savremenom čitaocu bliže dočaravaju tadašnji rečnik i sa brojnim crno-belim fotografijama koje prate vreme boravka ili objavljivanja beleški o Foči.

Izdavač: autor, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta” – Opštinski odbor Foča, Centar za kulturu i informisanje Foča

Broj strana: 253

Pismo: Ćirilica

Povez: Mek

Cena: 1.200 dinara

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi