Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Milenko Mišo Todović – „Snažno, kad je važno“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

22. 05. 2019.

Milenko Mišo Todović – „Snažno, kad je važno“

Novinar i dugogodišnji član Udruženja novinara Srbije (UNS) Milenko Mišo Todović objavio je knjigu „Snažno, kad je važno. Sabornik radnika SSUP koji su svojim djelom stekli dobar glas, ugled i slavu“. Ovo je njegova 11 knjiga.

Todović je, kako je rekao UNS-u, više od deset godina istraživao zanimljiv pogled na deo istorije Jugoslavije u drugoj polovini 20. veka koji se odnosio na bliža saznanja o kadrovskoj strukturi državne institucije za koju se, prema delatnosti kojom se bavila, smatralo da spada u red „rigidnih i zatvorenih za javnost“.

Autor je skupio 134 biografije radnika Saveznog SUP, koji su, prema njegovim rečima, afirmaciju stekli mimo radnih prostora u kojima su obavljali svakodnevne obaveze.

„Među njima su dva akademika, jedan predsednik republičke vlade, desetine univerzitetskih profesora, brojni magistri i doktori nauka, istaknuti privrednici i direktori preduzeća i brendova na jugoslovenskom nivou“, rekao je UNS-u Todović.

U knjizi su evidentirani i naučni radnici, brojne diplomate, aktuelni političari, kao i zaslužni sportisti Jugoslavije, vajari, slikari, književnici, ali i novinari i članovi Udruženja novinara Srbije.

„Ako se samo posmatra rad naučnih radnika, onda iza njih stoje stotine naučnih i stručnih radova, a iza književnika više desetina objavljenih zbirki pesama, romana i tekstova za scenarije nagrađivanih i vrlo gledanih filmova. Nisu zapostavljeni ni čuvari kulturne baštine i narodnih običaja“, kaže Todović.

Izdavač: Srpski geneaološki centar, Beograd

Broj strana: 190

Pismo: Ćirilica

Povez: Mek



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi