Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  „Jezero na dlanu“, nova knjiga veteranke UNS-a Slobodanke Davidović Vučković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

19. 07. 2022.

Autor: S.D. Izvor: UNS

„Jezero na dlanu“, nova knjiga veteranke UNS-a Slobodanke Davidović Vučković

„Mnoge godine prošle. Neke se otkotrljale i da osetila nisam, neke preteške bile, jedva ih nosila, neke posejala bez traga, neke cvetne, razbuktale, duboko u svest urezala“, kaže u uvodu svoje nove knjige „Jezero na dlanu“ Slobadanka Davidović Vučković, novinarka u penziji i dugogodišnja članica Kluba veterana UNS-a

Slobodnaka Davidović Vučković u predgovoru kaže da je „Jezero na dlanu“  knjiga uspomena koje su je godinama pritiskale, a koje je pretočila u stihove, „oslobađajući breme sećanja“.

Kako navodi recenzent knjige Stanoje Cane Ivanović, autorka svojim stihovima polazi od traganja za istinskim životnim vrednostima i priznaje da je njen svet svet puteva i neizvesnosti, ali „prema njemu pruža ruke i prostire svoja htenja i nadanja“.

„Putovanje kroz poeziju Slobodanke Davidović Vučković donosi niz uzbudljivih trenutaka, jer stihovi plene svežinom, jednostavnošću, simboličkim nabojem  i plemenitom iskrenošću. Zbirka je nevelikog obima, ali ispunjena sadržajem koji krasi nadahnute stvaraoce koji veruju u moć literarnog pera i njegove mogućnosti. Poziv na čitanje sadržan je još u naslovu i nastavlja se do poslednjeg stiha“, piše Ivanović.

Ovo je treća knjiga Slobodanke Davidović Vučković. U prvoj „Priče svilom protkane“ želela je da ostavi trag o događajima i ljudima u vreme kada novac nije bio najvažniji. U „Stazama i bogazama“, drugoj knjizi opisala je duhovno blago iz porodične baštine.

Slobodanka Davidović Vučković skoro ceo radni vek provela je u novinarstvu - od saradnika do uredniika revije „Tehnogas“. Pored pisane reči okušala se i na radiju i televiziji, a još uvek piše za novine i časopise.

Izdavač: 3D+

Pismo: ćirilica

Povez: meki

Tiraž: 300

ISBN: 987-86-6367-099-0             

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi