Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Knjige članova  |  Željko Marković – "Slučajni susreti ispod Milenijumske kule"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Knjige članova

14. 05. 2021.

Željko Marković – "Slučajni susreti ispod Milenijumske kule"

Novosadski novinar, književnik, publicista i član UNS-a Željko Marković objavio je knjigu reportaža "Slučajni susreti ispod Milenijumske kule".

U najnovijoj Markovićevoj knjizi, iz ciklusa KONTINENT SREM, objavljene su novinske priče nastale u susretima sa ljudima u Zemunu u periodu od 2007. do 2011. godine, kada je kao reporter novosadskog Dnevnika svoje autorske reportaže objavljivao u rubrici Upotreba života.

"Zemun je grad visoke frekvencije, snažnog unutrašnjeg dinamizma i zračenja, sirovinska (reporterska, književna) baza raskošnih mogućnosti, stvaralački izazov u koji sam morao da zabodem nos, i uvek mu se s radošću, vraćam", napisao je Marković u predgovoru, naglasivši da je težište ovih novinskih priča, obogaćenih fotografijama, na Gardošu.

"Knjigu Slučajni susreti ispod Milenijumske kule, posvećujem Branku Najholdu (1947–2016), stvaraocu čija je strasna posvećenost Zemunu i rasvetljavanju njegove raskošne i složene prošlosti rezultirala jedinstvenim, raznovrsnim i obimnim delom, njegovom ulaznicom za večnost", izjavio je za UNS Željko Marković.

Izdavač: MOST ART JUGOSLAVIJA

Suizdavač: KLUB MATIČNE KULTURE ZEMUN

Broj strana: 241

Pismo: latinica

ISBN 978-86-80640-46-4

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi