Naslovna  |  Beležnica  |  Biblioteka  |  Izdanja UNS-a  |  Knjiga Željka Markovića - “Pisma sa Obedske bare”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izdanja UNS-a

02. 09. 2015.

Knjiga Željka Markovića - “Pisma sa Obedske bare”

Knjiga se može kupiti kod autora. Za više informacija obratiti se na broj telefona 064/188 74 90.

Izdavač: Udruženje novinara Srbije

Godina izdanja: 2015

Pismo:
Ćirilica

ISBN
: 978-86-81849-10-1

Povez:
Tvrd

Broj strana:
160

Tiraž:
500

Reporter, publicista i književnik, član UNS-a Željko Marković objavio u izdanju Udruženja novinara Srbije (UNS) knjigu “Pisma sa Obedske bare”.

Novinske priče objavljene u ovoj knjizi nastajale su deset godina u okviru Markovićevog reportersko-književno-putopisnog serijala “Upotreba života” objavljivanog u novosadskom “Dnevniku”.

Priče koje govore o ljudima, pojavama i fenomenima Obedske bare i njenog suvozemnog okruženja, deo su novinskih priča ili autorskih reportaža koje je Marković poslednjih godina objavio sa teritorije Srema.

“Čo­vek je u sre­di­štu mo­je re­por­ter­ske mi­si­je, a čo­ve­ka stva­ra i po­dne­blje, sto­ga će či­ta­o­ci­ma, nadam se, bi­ti in­te­re­sant­no ka­ko sam vi­deo lju­de sa Obed­ske ba­re i nje­nog okru­že­nja. Priče sve­do­če o to­me da sam iz obič­nih lju­di i sva­ko­dnev­nih si­tu­a­ci­ja i po­ja­va, po­red ko­jih bi dru­gi pro­šli ne pri­me­tiv­ši ni­šta, ili pri­me­tiv­ši sa­mo po­vr­šin­ski sloj, iz­vla­čio su­šti­nu, esen­ci­ju ži­vo­ta, nje­go­vu srž, i pri­tom uče­stvo­vao u sop­stve­noj pri­či i du­ho­vi­to, iro­nič­no i lu­cid­no, po­i­gra­vao se sam sa so­bom i sa­mim stva­ra­lač­kim pro­ce­som i žan­rom nje­nog ve­li­čan­stva autor­ske re­por­ta­že”, rekao je Marković UNS-u.

Željko Marković dobitnik je godišnje nagrade UNS-a “Laza Kostić” za reportažu 2010. godine i specijalne nagrade “Žika M. Jovanović” za publicistiku za 2014. godinu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi