Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уплашили се за тираж, па им се привиђају „бебе“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 02. 2014.

Аутор: Драган Ј. Вучићевић Извор: Информер

Уплашили се за тираж, па им се привиђају „бебе“

„Вијести“, некад тиражне подгоричке дневне новине, крвнички су јуче напале Информер, и то само због најаве да ћемо ускоро покренути издање за тржиште Црне Горе!

Замерају нам то што смо таблоид или како они кажу „жута штампа“, а мени лично и то што се усуђујем да издавање новина доживљавам као бизнис (!?!). На све то, директор „Вијести“ Жељко Ивановић каже да је „свима иоле упућенијим познато да је Информер батина у рукама чувеног супермена Вучића којом дисциплинује критичаре великог вође Александра“. Не само да је неписмено него је и глупо.

И још Жељко (у Београду познат као извештач из Савезне скупштине и новинар фабричког листа „Радоје Дакић“) тврди и да је Информер у Црној Гори заправо злочиначко-српско-црногорско-ватиканско-усташки пројекат, иза кога стоје, ни мање ни више, него „наново пробуђени Србин“ Мило Ђукановић и „напрасно постали Црногорац“ Александар Вучић! Не само да је глупо него је и лудо!

Но, најбоље тек долази: независни новинар, велики газда холдинг-компаније „Вијести“ Жељко Ивановић тврди и да ће уредник Информера у Подгорици бити нико други до Владимир Беба Поповић! Е, то већ није лудо, то је шизофренија! Па колики идиот од један до Жељко Ивановић треба да будеш, па да и помислиш да моје новине и ја имамо било какве везе са Бебом?! Са дотичним се виђам само у судници, а све најгоре што о Лакираној Бубашваби (цопyригхт бy покојни Тијанић) мислим већ сам много пута написао.

Но, да ли ишта треба да чуди од новина које пишу да је Информер прошле године имао добит од 52 милиона евра!? Реч је, за неупућене, о 60 милиона динара. Или, можда, објашњење напрасног ничим изазваног напада колега из „Вијести“ треба потражити у делу текста у коме они Информеру замерају и то што смо у Србији напали „Блиц“ због отимања милиона евра из државног буџета за време Бориса Тадића? Може бити да су се колеге уплашиле да ће изгубити још мало од свог већ омаленог тиража, па им се зато привиђају „бебе“ и остале але? Али то је већ њихов проблем.

На крају, да објасним: Информер спрема издање за Црну Гору из чисто тржишних разлога. Убеђени смо да и тамо можемо да направимо успех као што смо урадили у Србији. Јер, за разлику од „Вијести“, ми се не плашимо конкуренције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси