Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Од државе за медије 60 милиона динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2009.

Извор: Данас

Од државе за медије 60 милиона динара


Београд - Влада Србије би на данашњој седници требало да разматра први пакет мера помоћи медијима у кризи, међу којима је и суфинансирање пројеката информисања медијских кућа за који ће из текуће буџетске резерве бити издвојено 60 милиона динара, сазнаје Данас.

Такође, медији ће моћи да аплицирају и за кредите из фонда који је Европска инвестициона банка за обнову и развој определила за кредитирање малих и средњих предузећа.

Реч је о укупно 250 милиона евра, а највећи кредит за рефинансирање постојећег кредита који једно предузеће може добити биће 18,5 милиона евра. Кредити ће бити одобравани на 15 година, уз грејс период од пет година и камату пет до шест одсто.

Првим пакетом мера предвиђено је смањење накнада које емитери издвајају за Републичку агенцију за телекомуникације и Републичку радиодифузну агенцију, као и појачана акција на уклањању пирата из етра.

Предвиђено је и да се преко Министарства културе, а у сарадњи са организацијама за заштиту ауторских и сродних права, дефинише начин на који ће наплата накнада тећи.

Међу системским мерама које су у припреми је либерализовање оглашавања пива и вина које ће спровести Министарство трговине, као и издвајање емисионе технике из РТС-а, за шта је надлежно Министарство за телекомуникације и информатичко друштво.

Ј. Диковић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси