Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Поједини предлози нереални
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 06. 2009.

Извор: Данас

Поједини предлози нереални


Београд - Министарство културе ће до краја седмице објавити тачну суму новца коју ће држава издвојити за помоћ медијима, како би лакше пребродили економску кризу, сазнаје Данас.

Наташа Вучковић-Лесендрић, помоћница министра културе задужена за медије, каже за Данас да Министарство културе тренутно прикупља потребне информације и документа како би могло да предложи Влади Србије финансијску вредност мера за помоћ медијима.

- Потребне су нам и информације о царинским олакшицама, на пример о томе колико коштају папири и материјали при увозу с олакшицама. Тек након тога ћемо знати колико ће држава моћи да издвоји пара за помоћ медијима - објашњава Вучковић-Лесендрић.

Из Независног удружења новинара Србије кажу за Данас да не знају колико би новца било потребно да држава издвоји, јер су поједини предлози неких медијских удружења и организација нереални, док су неки добри и одмах оствариви.

Подсетимо, потпредседник Владе Србије, задужен за европске интеграције Божидар Ђелић, најавио је на седници Владе, која је одржана 4. јуна, да ће најкасније за 15 дана Влада Србије усвојити пакет мера за подршку медијима.

Ј. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси