Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Супер тв поново у етру
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 03. 2009.

Извор: Преглед

Супер тв поново у етру


Запослени у суботичкој Супер телевизији најавили су да ће против Винарије Чока, већинског власника те медијске куће, поднети кривичне пријаве због неисплаћених зарада и кршења закона о раду.

После одузимања фреквенције и гашења програма Супер телевизије, од пре два дана се сигнал ове телевизије види у готово целој Србији путем кабловске мреже СББ. Због тога је председник синдикалне организације ове куће Владимир Антић сазвао хитан састанак са запосленима, на коме су били присутни и градски омбудсман, као и представници градског већа самосталних синдиката у Суботици.

„Закључено је да је емитовање програма ове куће у току штрајка, који није прекинут, кршење Закона о раду. Нико од актуелних уредника не зна шта се емитује у програму и ко га прави“, рекао је Антић.

Истовремено, просторије суботичког студија и редакције су закључане, па нико не може ни да дође на посао и обави минимум процеса рада, што је такође кршење Закона о раду.

Када су пре неколико дана обавештени да због одузимања фреквенције не могу више да емитују програм, запослене је директор Регионалног ТВ центра Душан Грбић усмено обавестио да су сви на годишњем одмору и да оду кући. Пола сата после тога закључане су просторије редакције и студија и промењена брава на вратима. Истог дана започео је и штрајк запослених који су протестовали зато што им власник није исплатио зараде од децембра.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси