Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Данас последњи радни дан за 102 новинара и медијска радника у РТВ-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

30. 08. 2024.

Аутор: В.К, А.Н. Извор: УНС/РТВ

Данас последњи радни дан за 102 новинара и медијска радника у РТВ-у

За 102 новинара, уредника и медијскa радника у Радио-телевизији Војводине (РТВ) данас је био последњи радни дан, јер су прихватили социјални програм.

Социјални програм у РТВ-у је, како за Удружење новинара Србије (УНС) каже генерални директор РТВ-а Горан Караџић, реализован у сарадњи са Министарством финансија, које је обезбедило 350 милиона динара. 

Неки уредници, новинари, реализатори, сниматељи и тон мајстори отишли су у пензију, неки од њих чекају испуњење услова за то, а део новинара и медијских радника је у потрази за новим послом.

Караџић за УНС каже да технолошки напредак, нова зграда РТВ-а и опрема захтевају и нове стандарде када је у питању број запослених.

„Морали смо да поступимо најрационалније када су у питању кадровске промене и обављање посла“, додао је он.

Ипак, за неке послове, мораће, каже, да запосле и нове људе.

“Имамо два оркестра – народни и забавни. Отишли су бубњар и двоје виолиниста, а оркестар не може да функционише без ових чланова. Ипак, биће и места која нећемо морати да попуњавамо, већ ћемо бољом организацијом и расподелом посла пробати да надоместимо одлазак колегиница и колега. Да не буде отишло је 100 колега, а примили смо 100 колега. Смисао свега је да се рационализује наше пословање – да више радимо и да пробамо да дођемо до истих резултата, али са мањим бројем људи“, додао је он.

Новинарка Вера Корпонаић истиче да је срећна што је дочекала пензију, јер то у новинарској професији, али да је тужна што мора да напусти новинарство.

„Новинарка сам од 16. године. Овај посао донео ми је много искуства, нових  сазнања, занимљивих путовања. као новинарка и уредница била сам сведок многих историјских догађаја и са њима упознавала слушаоце и гледаоце“, додала је она. 

Новинарка Невена Вртулек каже да јој је данас тешко пре свега због слушалаца  који су јој пружали велику подршку у најтежим животним тренуцима.

Мариоара Грбав, која је готово читав радни век провела у овој медијској кући, највише на месту реализаторке програма, каже да ће пратити рад својих колега и звати их да коригују евентуалне пропусте.

Иначе, Горан Караџић каже да сва средства нису средства утрошена и наредних дана биће направљен нови круг пријаве за социјални програм.

У првом кругу сви заинтересовани имали су рок од 30 дана да се пријаве, а, како су сада сви упознати са условима, тај рок ће бити 10 до 15 дана. Караџић каже да ће се, према подацима из финансијске службе, за социјални програм пријавити још петнаестак новинара и медијских радника

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси