Naslovna  |  Konkursi  |  Medijski konkursi  |  Poziv na konkurs za finansiranje projekata: Mediji po meri građana
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Medijski konkursi

27. 12. 2022.

Autor: S.Ć.F Izvor: Slavko Ćuruvija Fondacija

Poziv na konkurs za finansiranje projekata: Mediji po meri građana

Slavko Ćuruvija fondacija poziva lokalne medije sa područja Republike Srbije da pošalju svoje predloge projekata za podršku za proizvodnju medijskih sadržaja u skladu sa potrebama građana.

Razvoj kredibilnih lokalnih medija zavisi od redovne proizvodnje i distribucije relevantnog sadržaja koji odgovara potrebama građana u lokalnim zajednicama. U praksi postoje pozitivni primeri lokalnih medija koji slušaju svoju publiku, ispituju potrebe građana o vrsti informativnog sadržaja koji im je potreban i važan, na osnovu čega oblikuju i distribuiraju sadržaje koji su od suštinskog interesa za građane lokalnih sredina. Na ovaj način formulisane teme podižu relevantnost medijskih sadržaja i kvalitet informisanja, čime se izgrađuje odnos poverenja između medija i građana.

Podrškom lokalnim medijima želimo da u fokus informisanja stavimo potrebe građana i time  ojačamo poziciju, značaj i relevantnost medija u sredinama u kojima rade i podržimo ih u nastojanju da prošire svoju publiku. Cilj poziva je da doprinese razvoju lokalnih medija i poboljšanju kvaliteta i relevantnosti informativnog sadržaja koji se pruža lokalnoj zajednici.

 Podržaćemo one medije koji predlože najjasnije i najkreativnije ideje, modele i mehanizme za slušanje građana i ispitivanje njihovih potreba kada je u pitanju lokalno informisanje, i koji na potrebe građana odgovaraju medijskim sadržajem koji nude.

 Ko?

Konkurs je namenjen lokalnim medijima u Srbiji koji aktivno izveštavaju o temama od javnog značaja u svojim sredinama.

 Za podršku će biti odabrani mediji koji:

 Javni interes postavljaju kao prioritet u svom izveštavanju

Redovno proizvode informativni sadržaj

Izveštavaju o lokalu i za lokal

Uvažavaju potrebe građana i u skladu sa tim kreiraju sadržaj

Poštuju Kodeks novinara Srbije i prihvataju nadležnost Saveta za štampu

Registrovani su u APR-u

Postoje najmanje godinu dana

Šta?

Podrška je namenjena za proizvodnju i distribuciju informativnog sadržaja u javnom interesu, koji odgovara na potrebe građana iz lokalnih sredina iz kojih mediji dolaze.

 Tematski okvir konkursa nije unapred određen.

 Dozvoljeni su troškovi ispitivanja potreba građana, proizvodnje informativnog i medijskog sadržaja, kao i troškovi distribucije i promocije sadržaja.

 Maksimalan iznos donacije je 5.000 US dolara u dinarskoj protivvrednosti. Maksimalno trajanje projekta je šest meseci.

 Za lokalne medije čiji projekti budu podržani u okviru ovog konkursa, biće održana radionica posvećena unapređenju internih mehanizama za slušanje publike.

 Kako?

Popunjeni prijavni formular u PDF ili Word formatu poslati najkasnije do 20. januara 2023. godine na adresu konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs.

Formular možete preuzeti OVDE.

O prispelim prijavama odlučivaće Slavko Ćuruvija fondacija, uz podršku spoljnih savetnika.

Eventualna pitanja o uslovima konkursa i načinu prijavljivanja možete poslati na adresu konkurs@slavkocuruvijafondacija.rs najkasnije do 15. januara 2023.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi