Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novi informativni portal na jugu Srbije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 04. 2020.

Izvor: Beta

Novi informativni portal na jugu Srbije

Od danas je u Vranju počeo da radi novi društveno angažovan, objektivan i nezavisan informativni protal "Slobodna reč", saopštila je redakcija.

"Slobodna reč" će se, kako su najavili, baviti nacionalnim temama od značaja za lokalnu zajednicu i lokalnim temama važnim za nacionalni nivo javnog života, a koje se tiču politike, društva, kulture, života pojedinca i slobode u zemlji čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj Uniji.

"U situaciji kada su lokalne samouprave najveći donator medija, i kada projektno finasiranje ne funkcioniše onako kako je zakon to zamislio, kritičko i objektivno izveštavanje kao i ukazivanje na probleme lokalne zajednice skoro je nemoguće", kažu iz novog vranjanskog portala.

U saopštenju je ocenjeno da odsustvo medija koji objektivno, dosledno i kritički izveštavaju nije samo pitanje slobode govora nego je i odlična podloga za dezinformacije, lažne vesti i spinovanje, kako bi se zadržala moć ili prikrila zloupotreba institucija i državnih funkcija, korupcija i kršenje zakona.

Iz redakcije su dodali da je informativni portal "Slobodna reč" sa razlogom poneo naziv prvog lista koji je 1944. godine štampan u tek oslobođenom Vranju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi