Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo novinar Dušan Karan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 11. 2009.

Izvor: Danas

Preminuo novinar Dušan Karan


Povodom smrti Dušana Karana, dugogodišnjeg novinara i urednika dnevnog lista Borba, u prostorijama Udruženja novinara Srbije juče je održana komemoracija kojoj su prisustvovali njegovi prijatelji, kolege i članovi porodice.


Dušan Karan preminuo je u utorak 10. novembra u 82. godini života.

Na komemorativnom skupu, o životu i radu Duška Karana govorili su njegovi poznanici i kolege iz redakcije Borbe. Vladimir Matović, dugogodišnji kolega Duška Karana, rekao je da je Duško „sve prebrodio u novinarskoj profesiji i uvek je bežao od bilo kakvih funkcija. Uvek je voleo da bude, kako je govorio, „u zlatnoj sredini mudrosti“.Bio je vrstan pedagog u Borbinoj novinarskoj školi. Posebno ga je karakterisala smirenost i lepo ophođenje sa ljudima.

On je bio čovek bez konflikta - rekao je Matović. Govorio je i Jovan Kesar, dugogodišnji urednik Večernjih novosti.

- Nama, koji smo učili od Dušana Karana, bilo je lako u novinarstvu. On je bio kao topla struja koja je pomagala pticama da prežive. Učio nas je svemu, imao je ogromno strpljenje i pokazivao nam gde grešimo. Uvek je bio uz nas. Davao nam je nadu, ali je i umeo da nas sluša - rekao je Jovan Kesar.

R. D.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi