Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Tadić potpisao izmene zakona o informisanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 09. 2009.

Izvor: Politika

Tadić potpisao izmene zakona o informisanju


Predsednik Srbije Boris Tadić potpisao je juče, u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima, Zakon o izmenama i dopunama zakona o javnom informisanju, koji je usvojila Narodna skupština Srbije, saopštila je predsednikova pres služba.


Predsednik Tadić smatra da je u procesu evropske standardizacije svih domaćih zakonskih akata neophodno da se uredi medijski sektor u Srbiji i dovede na evropski nivo, prenosi Tanjug.

Zbog različitih mišljenja u vezi sa usvojenim aktom, predsednik Tadić će pratiti efekte primene ovog zakona smatrajući da je sloboda medija pretpostavka slobodnog društva, kao što i pravo građana na objektivno i istinito informisanje nikako ne sme biti dovedeno u pitanje.

 „Zbog toga moramo biti spremni da zakone iz medijske oblasti i dalje unapređujemo dostižući sve potrebne evropske standarde u zaštiti prava građana, poštujući osnovne demokratske vrednosti i podižući nivo odgovornosti svih učesnika u procesu javnog informisanja”, ocenio je predsednik Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi