Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  REM usvojio izmene i dopune konkursa za lokalne radio frekvencije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 08. 2024.

Izvor: RAB SRBIJA

REM usvojio izmene i dopune konkursa za lokalne radio frekvencije

Nakon reagovanja RAB SRBIJA, RATEL dao novi spisak frekvencija REM-u za izmenu i dopunu konkursa za lokalne radio-stanice.

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je danas Izmene i dopune Oglasa Javnog konkursa za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge radija za lokalno i regionalno područje.

REM je sredinom jula objavo konkurs za radijske lokalne i regionalne frekvencije, a koji nije obuhvatao sve radio-stanice kojima dozvole za emitovanje ističu ove godine. Inače, REM u skladu za Zakonom o elektronskim medijima, raspisuje javni konkurs na osnovu podataka o raspoloživosti radio-frekvencija koje dobija od RATEL-a.

Udruženje radio-stanica RAB SRBIJA uputilo je dopis RATEL-u u kojem su tražili da to telo razmotri spisak frekvencija, jer bi u suprotnom to značilo da bi više od 20 lokalnih radio-stanica bilo ugašeno. Ukoliko ne bi bila data šansa radio stanicama da ponovo konkurišu za lokalne zone pokrivanja, došlo bi do prestanka rada tih radio-stanica koje nisu bile obuhvaćene konkursom.

-   RAB SRBIJA je argumentovanim dopisom od RATEL-a tražila da se raspišu konkursi za sve frekvencije.  U dopisu smo od RATEL-a zatražili da ponovo razmotre spisak frekvencija, odnosno da i frekvencije naših članica kojima dozvole ističu ove godine budu uvrštene u javni konkurs. Zahvaljujemo RATEL-u koji je razmatrao i uvažio našu molbu. REM je na taj način dobio pravnu mogućnost da danas raspiše Izmenu i dopunu Javnog konkursa – izjavila je predsednica RAB SRBIJA Maja Rakovic i zahvalila i REM-u na ažurnosti.   

Inače, lokalne stanice članice RAB SRBIJA koje nisu bile obuhvaćene konkursom su godinama uspešno radile i poslovale i postigle značajne poslove rezultate.

Konkurs je otvoren do 16. septembra, a tekst se nalazi na sajtu REM-a u delu odluke.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi