Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ministar Ristić posetio Novinsku agenciju Tanjug
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 08. 2024.

Izvor: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar Ristić posetio Novinsku agenciju Tanjug

U okviru održavanja redovnih konsultativnih sastanaka koje Ministarstvo informisanja i telekomunikacija obavlja sa predstavnicima sredstava javnog informisanja, novinarskim udruženjima i novinskim agencijama, ministar informisanja i telekomunikacija g. Dejan Ristić obišao je danas redakciju Novinske agencije "Tanjug", kao i televiziju "Tanjug" i tom prilikom se sastao sa izvršnom direktorkom ove medijske kuće gđom Senkom Tešić.

Tokom razgovora razmatrani su mehanizmi za unapređenje saradnje i načini za sveukupan dalji razvoj oblasti javnog informisanja.

,,Ministarstvu informisanja i telekomunikacija od neizmerne je važnosti da održava redovnu komunikaciju sa sredstvima javnog informisanja, profesionalnim udruženjima, novinskim agencijama i medijskim poslenicima sa ciljem zajedničkog i kontinuiranog rada na unapređenju ove oblasti koja je od posebnog društvenog značaja.

Novinske agencije u Republici Srbiji imaju posebnu ulogu i odgovornost u kontekstu objektivnog, celovitog i pravovremenog informisanja celokupne naše javnosti. Stoga je važno da uložimo dodatne napore kako bismo obezbedili poštovanje najviših profesionalnih standarda utvrđenih zakonom i etičkim kodeksom.

Samo zajedničkim radom kroz dijalog ravnopravnih učesnika u njemu možemo da sa optimizmom gledamo na razdoblje koje je pred nama. Ovo ministarstvo u potpunosti je posvećeno dijalogu, saradnji i poštovanju svih profesionalnih i etičkih standarda. Imajući to u vidu posebno me raduje činjenica da su brojna sredstva javnog informisanja, profesionalna udruženja i novinske agencije prihvatile poziv na dijalog koji je iniciralo ovo ministarstvo, a sve sa ciljem kontinuiranog unapređenja oblasti javnog informisanja“, izjavio je g. Ristić.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi