Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Draganu J. Vučićeviću upućen nalog za izdržavanje zatvorske kazne zbog vređanja novinarke N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 07. 2024.

Izvor: Nova.rs

Draganu J. Vučićeviću upućen nalog za izdržavanje zatvorske kazne zbog vređanja novinarke N1

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević ići će u zatvor zbog vređanja novinarke N1 Žakline Tatalović. Na izdržavanje zatvorske kazne treba da se javi 22. jula u Okružni zatvor u Beogradu.

Još u septembru 2021. godine Dragan J. Vučićević proglašen je krivim zbog krivičnog dela uvrede u produženom trajanju, prenosi nova.rs.

Zbog vređanja Žakline Tatalović kažnjen je novčano sa 200 hiljada dinara koje je bio dužan da uplati u srpski budžet. Međutim, to se nije dogodilo.

Presuda Vučićeviću duže od godinu dana stajala je u fioci sudije Prvog osnovnog suda Dragiše Kesara. Posle niza reakcija advokata tužilje Srđana Dugonjića i Dragana Maravića, prošle nedelje oglasila se uprava Prvog osnovnog suda, piše nova.rs.

Utvrđeno je da su pritužbe advokata osnovane i “da sudija Kesar neopravdano odugovlači postupak i gura krivičnu kaznu u zastarelost” koja bi nastupila 3. marta 2024. Traženo je i izjašnjenje sudije Kesara, koji je odmah nakon toga, ipak, dostavio sve spise krivičnom veću. Krivično veće odlučilo je da preinači presudu, prenosi Nova.rs.

Prema najnovijim informacijama, koje je na društvenoj mreži X objavila novinarka Žaklina Tatalović, Vučićević na izdržavanje zatvorske kazne treba da se javi 22. jula.

Podsećamo da je Dragan Vučićević otišao u zatvor na osnovu druge presude, koju takođe nije platio, zbog uvreda na račun novinara i urednika Jugoslava Ćosića.

Nakon jedne noći ipak izlazi iz Centralnog zatvora, a kaznu mu je kako je rekao tada, platila supruga.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi