Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Suđenje novinarki „Pištaljke“ u Topoli po tužbi funkcionera SNS Senića zbog gostovanja na N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 07. 2024.

Autor: Beta Izvor: Danas

Suđenje novinarki „Pištaljke“ u Topoli po tužbi funkcionera SNS Senića zbog gostovanja na N1

U Osnovnom sudu u Topoli u ponedeljak, 15. jula, održaće se pripremno ročište u sporu u kojem je novinarku portala „Pištaljka“ Snežanu Đurić, zbog gostovanja u televizijskoj emisiji na N1, tužio Aleksandar Senić, visoki funkcioner Srpske napredne stranke, jedan od direktora u državnoj firmi Koridori Srbije i član opštinskog veća u Rači.

 „Ona je, u emisiji u kojoj je gostovala kao novinar, predstavila otkrića o poslovanju i milionskim transakcijama firmi u vlasništvu maloletnih Senićevih sinova, od šest i devet godina“, navela je „Pištaljka“, kao i da je ročište u 11.00 časova.

„Pištaljka“ takođe piše da njenu redakciju i novinare njenog portala Senić tuži posle svakog napisanog teksta o poreklu njegove imovine, koja je što pod njegovim, što pod imenom njegove dece na koju se vode firme koje poseduje porodica tog funkcionera.

 „U svim do sada podnetim tužbama, Senić ne demantuje nijednu činjenicu iznetu u tekstovima, već samo osporava pravo novinara da se bave poreklom njegove imovine“, navela je „Pištaljka“.

Kako je saopštila, „Senić, koji je iz Rače Kragujevačke, zbog uticaja koji ima želi da se spor vodi pred Osnovnim sudom u Topoli, iako je za ovu vrstu spora nadležan Viši sud u Beogradu, nadležan za sve medijske sporove.

 „Spor, koji traje čitave dve godine, već je pratio niz nepravilnosti o kojima je Pištaljka pisala, a najnovija je da je Osnovni sud u Topoli zakazao pripremno ročište pre nego što je odlučio da li je uopšte nadležan“, naglasila je „Pištaljka“.

„Pištaljka“ poziva sve kolege da svojim prisustvom i izveštavanjem podrže borbu za slobodu govora i javne reči.

Za sve kolege obezbeđen je prevoz. Zbog organizacije prevoza i neophodnih akreditacija za praćenje suđenja, potrebno je da se prijave do petka, u 13.00 časova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi