Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Saopštenje Medija centra Čaglavica povodom obrazloženja Ministarstva informisanja i telekomunikacija o odbacivanju projekta „Srpski mediji na Kosovu – ogledalo slobode“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 07. 2024.

Autor: Medija centar Čaglavica Izvor: Medija centar Čaglavica

Saopštenje Medija centra Čaglavica povodom obrazloženja Ministarstva informisanja i telekomunikacija o odbacivanju projekta „Srpski mediji na Kosovu – ogledalo slobode“

Medija centar Čaglavica, tokom proteklih 15 godina, suočavao se sa brojnim izazovima u oblasti finansiranja projekata od strane međunarodnih i domaćih donatora, često nailazeći na različita obrazloženja zbog kojih naši mnogobrojni projekti nisu podržani.

Međutim, najnovije obrazloženje Ministarstva informisanja i telekomunikacija Vlade Srbije, kojim je odbačen naš projektni predlog, izdvaja se kao posebno problematično.

Ministarstvo je odbacilo naš projekat zbog korišćenja termina “Kosovo”, dok istovremeno toleriše termin „Republika Kosovo“, što piše u dozvolama za emitovanje Radio i TV programa, koje su bile obavezan deo konkursne dokumentacije.

Podsećamo da se termin “Kosovo” u najmanje nekoliko desetina dokumenata koristi i na sajtu Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, bez ikakvih dodataka poput “zvezdice” ili naziva „takozvano“.

Očigledno je da je odluka o odbacivanju našeg projektnog predloga  politički motivisana. Medija centar Čaglavica, u skladu sa svojom misijom, ne bavi se politikom, međutim, izgleda da naš nepristrasan rad remeti određene interese, što verovatno objašnjava takav postupak Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Bez obzira na odluku, izražavamo zahvalnost Komisiji na profesionalnom pristupu, kao i ministru na posvećenom proučavanju našeg projekta. Nakon konsultacija sa advokatom, Medija centar će preduzeti dalje korake u vezi sa rešenjem Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi