Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  REM raspisao konkurs za petu nacionalnu frekvenciju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 08. 2022.

Autor: Una Grekulović Izvor: Cenzolovka

REM raspisao konkurs za petu nacionalnu frekvenciju

Savet REM-a raspisao konkurs za izdavanje dozvole za emitovanje televizijskog programa na području cele Srbije, tri dozvole za emitovanje sa alotmenta Avala, kao i za 12 dozvola za radijsko emitovanje na području grada Beograda

REM je na sednici održanoj 29. jula doneo odluku o raspisivanju javnog konkursa za petu nacionalnu frekvenciju koju je pre deset godina izgubila televizija Avala.

Kako se na sajtu REM-a navodi, raspisani su i konkursi za dodelu tri dozvole za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja sa alotmenta Avala i za 12 dozvola za radijsko emitovanje za region grada Beograda.

Olivera Zekić, predsednica REM-a, rekla je da je procedura za dodelu pete nacionalne frekvencije ista kao i na prethodnom konkursu. Televizije koje ranije nisu prošle, moraju ponovo da se prijave ako žele da budu kandidati za nacionalnu frekvenciju.

Na sajtu REM-a je prethodnog dana objavljena i Odluka o izdavanju dozvola, odnosno obrazloženje povodom dodeljenih nacionalnih frekvencija, o čemu je Cenzolovka pisala.

Savet REM-a je na istoj sednici dodelio nacionalne frekvencije televizijama Pink, Prva, Hepi i B92.

Doneta je i odluka da Hit Mjuzik FM, Radio S, Radio S2 i Plej radio dobiju radijske nacionalne frekvencije.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi