Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Hložan dobitnik nagrade „Slavuj Hadžić”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 11. 2021.

Autor: S. M. Izvor: Dnevnik

Radio-televizija Vojvodine proslavila 72. rođendan

Hložan dobitnik nagrade „Slavuj Hadžić”

Radio-televizija Vojvodine obeležila je juče 72. godine postojanja, u novoj zgradi u Petrovaradinu gde je pre tačno godinu dana počelo emitovanje programa iz savremeno opremljenih prostorija. Tradicionalno, dodeljena je nagrada „Slavuj Hadžić” za celokupno autorsko delo u oblasti televizijskog stvaralaštva, koja je ove godine otišla u ruke Borislava Hložana

- Velika je čast dobiti ovo izuzetno priznanje koje me je utoliko više ispunilo ponosom i obradovalo zato što dolazi od kolega iz kuće, Radio televizije Vojvodine - kazao je Hložan, urednik dokumentarnih emisija i jedan od najplodnijih i najuspešnijih TV autora koji je iznedrio brojne zapažene i izuzetno kvalitetne dokumentarne serijale i emisije koji su nailazili na odličan prijem kod publike. Hložan potpisuje serijale o istorijatu Šajkaškog bataljona, o srpskom dobrovoljačkom pokretu u Prvom svetskom ratu, o kolonizacijama Vojvodine posle Prvog i Drugog svetskog rata, a na veoma dobar odjek naišao je i njegov serijal o spasavanju izgladnele dece iz Bosne i Hercegovine za vreme Prvog svetskog rata, kao io prisajedinjenju Vojvodine Srbiji po završetku Velikog rata. Posvetio je značajnu pažnju afirmisanju kulturno-istorijske baštine Pokrajine svojim emisijama i serijalima o spomenicima Vojvodine, a vrlo je zapažen i njegov serijal o istorijatu tamburaške muzike u Vojvodini sa desetak dokumentaraca o najznačajnijim kompozitorima, tamburaškim virtuozima i festivalima. 

Dodeljene su i godišnje nagrade zaposlenima koji su se u poslednjem periodu istakli u svom radu: saradnica za obračun zarada i naknada Dušica Petrović, rukovodilac odeljenja slike Nikola Todorić, novinarka u redakciji centralnog deska Laura Vujković, odgovorna urednica u Redakciji programa na rusinskom jeziku Tatjana Beuk Laćak, šefica kabineta Gordana Šaula, rukovodilac sektora pravnih poslova Biljana Stefanović, inženjer za razvoj tehnike i tehnologije Savo Dašić. 

Prisutnima su se obratili zamenik generalnog direktora RTV-a Jožef Klem i Marijana Divljak, direktorica direkcije za upravljanje nepokretnostima RTV-a. 

- Vreme i strpljenje će nam doneti to da ova zgrada bude više od lepe građevine, da se u potpunosti ispuni ljudima, našim kolegama i na taj način da bude ispunjena i oplemenjena životom - rekao je Klem, 

zahvalivši se svim zaposlenima Radio-televizije Vojvodine na radu i trudu koji svakodnevno ulažu. 

Marijana Divljak se osvrnula na period izgradnje zgrade, podelivši sa prisutnima koliko je to bio zahtevan, ali ujedno i inspirativan poduhvat. 

- Na početku bejaše vizija, jedna ideja na papiru i jedna velika želja, kao i potreba - kazala je Marijana iskazavši veliko zadovoljstvo što je izgradnja zgrade uspešno okončana. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi